Το outing ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων θα επιφέρει σύντομα ποινή στην Περιφέρεια Μίε (Mie) της Ιαπωνίας, μετά από ανακοίνωση του κυβερνήτη Eikei Suzuki.

Η Ιαπωνία έχει αρχίσει να μένει αισθητά πολύ πίσω, με ότι αφορά στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, όπως η τεκνοθεσία και η ισότητα των γάμων, αλλά μια ιαπωνική περιφέρεια κάνει τη διαφορά απαγορεύοντας το outing των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων παρά τη θέλησή τους.

Την περασμένη εβδομάδα (3 Ιουνίου), σύμφωνα με την Japan Today, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μίε, μιας περιοχή που βρίσκεται στη νότια ακτή του νησιού Χονσού (Honshu), το μεγαλύτερο της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε την απαγόρευση της αποκάλυψης του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός ατόμου χωρίς την άδειά του. Η απαγόρευση, η οποία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης νομοθεσίας κατά των διακρίσεων, θα ισχύει, επίσης, και για την απόπειρα εξαναγκασμού κάποιου να κάνει coming out παρά τη θέλησή του.

Αν και οι κυρώσεις δεν έχουν ακόμη ορισθεί από τους νομοθέτες, ο κυβερνήτης Eikei Suzuki είπε ότι το outing των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων «μπορεί να αποσταθεροποιήσει τις οικογενειακές και εργασιακές σχέσεις και να οδηγήσει τους ανθρώπους σε απομόνωση, διαταράσσοντας τις φιλίες τους, και την επαφή τους με άλλους ανθρώπους. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που να νοιάζεται ο ένας τον άλλον» .

Ενώ οι ομόφυλες σεξουαλικές σχέσεις ήταν νόμιμες στην Ιαπωνία ήδη από το τέλος του 19ου αιώνα, η νομοθετική πορεία παραμένει αργή, παρά την ταχέως αυξανόμενη αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην ιαπωνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Από το 2017, ορισμένες τοπικές αρχές έχουν αρχίσει να προσφέρουν «πιστοποιητικά συντροφικότητας» σε ομόφυλα ζευγάρια, ωστόσο, αυτά είναι μόνο συμβολικά και δεν έχουν νομική ισχύ.