Sarah McBride: Με τρεις απλές λέξεις αποστόμωσε τρανσφοβικό τρολ

25/11/2020
από
Sarah McBride

Η Sarah McBride, η πρώτη τρανς γυναίκα πολιτικός της Αμερικής, που ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα γερουσιάστριας, αντέκρουσε ένα αντι-τρανς τρολ, όπως του έπρεπε.

Για όποιο άτομο δεν τη γνωρίζει είναι η Sarah McBride είναι υποψήφια γερουσιάστρια στη Ντέλαγουερ φέτος στις εκλογές των Η.Π.Α. που κέρδισε, και όταν αναλάβει τα καθήκοντά της, θα γίνει η πρώτη ανοιχτά τρανς γυναίκα γερουριάστρια της Αμερικής.

Στην ομιλία της για τη νίκη των εκλογών το ίδιο βράδυ, η McBride αναγνώρισε την ιστορική πτυχή της νίκης της.

“Νομίζω ότι τα αποτελέσματα απόψε δείχνουν ότι έχω μάθει όλη μου τη ζωή, δηλαδή ότι οι κάτοικοι αυτής της περιοχής είναι δίκαιοι και εξετάζουν τις ιδέες των υποψηφίων και όχι την ταυτότητά τους” , είπε, προσθέτοντας: “είναι η ελπίδα μου ότι ένα νεαρό ΛΟΑΤΚ παιδί εδώ στο Ντελαγουέρ ή πραγματικά οπουδήποτε σε αυτήν τη χώρα, μπορεί να δει τα αποτελέσματα, και να γνωρίζει ότι η δημοκρατία μας είναι αρκετά μεγάλη και για αυτό.” 

Σε ότι αφορά στο περιστατικό, ένα αντι-τρανς τρολλ προσπάθησε πρόσφατα να έρθει σε επικοινωνία με τη Sarah McBride μέσω του Twitter. Το ανώνυμο -φυσικά- τρολ σε μία προσπάθεια να την προσβάλει έγραψε:

“Είμαι μπερδεμένος. Είσαι αγόρι ή κορίτσι;” 

Αλλά, η McBride απάντησε με ακρίβεια, πληρότητα, σύντομα και περιεκτικά:

«Είμαι μία γερουσιάστρια» , έγραψε.

Η McBride δημοσίευσε ένα a screenshot της συνομιλίας τους στο Twitter, μαζί με τη λεζάντα:

“Ελπίζω αυτό να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.”

Η συνοπτική της απάντησε είναι πλέον δημοφιλής στην πλατφόρμα, συγκεντρώνοντας σχεδόν μισό εκατομμύριο likes σε λιγότερο από 24 ώρες.

https://avmag.gr/132385/sarah-mcbride-oi-protes-diloseis-meta-tin-istoriki-tis-niki/




Δες και αυτό!