Με τη νίκη της το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου για μία έδρα στη Γερουσία του Ντέλαγουερ, η Sarah McBride έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα στην ιστορία των Η.Π.Α. που εκλέγεται σε ανώτερο τμήμα ενός κρατικού νομοθετικού σώματος.

τρανς γερουσιάστρια, Sarah McBride
Sarah McBride

Η Εθνική Γραμματέας Τύπου για την Εκστρατεία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ακτιβίστρια και συγγραφέας, McBride, έδωσε μια ομιλία για την αποδοχή, και ευχαρίστησε τα άτομα που την ψήφισαν, ενώ υποσχέθηκε να αγωνιστεί για να δημιουργήσει μια χώρα, που θα είναι «αρκετά μεγάλη» για να χωρέσει όλα τα άτομα.

«Είναι η ένθερμη ελπίδα μου, ότι απόψε ένα νεαρό άτομο, εδώ στο Ντελαγουέρ, ή στη Βόρεια Καρολίνα, ή στο Τέξας, ή οπουδήποτε σε αυτήν τη χώρα, θα μπορεί να κοιμηθεί σήμερα με ένα ισχυρό, αλλά απλό μήνυμα: ότι η δημοκρατία μας είναι αρκετά μεγάλη και για εκείνο, ότι η φωνή του έχει σημασία και ότι η αλλαγή είναι πάντα δυνατή» , δήλωσε η McBride σε μια ομάδα υποστηρικτριών/ών στο Ντέλαγουερ.

«Απόψε, η Sarah έγραψε ιστορία, όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά για ολόκληρη την κοινότητά μας. Δίνει μια φωνή στα περιθωριοποιημένα άτομα, ως εκπρόσωπος και συνήγορός τους», δήλωσε ο Alphonso David, πρόεδρος της Εκστρατείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. «Αυτή η νίκη, η πρώτη από τις πολλές που περιμένω να έχει στην καριέρα της, δείχνει ότι κάθε άτομο μπορεί να επιτύχει το όνειρό του, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Αν και θα μας λείψει να εργαζόμαστε μαζί της στην Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Sarah αναμφίβολα θα εκπροσωπεί καλά την Πρώτη Περιφέρεια και ανυπομονούμε να δούμε τι θα επιτύχει.»

Η McBride ηγείται του αγώνα για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων και της αποδοχής εδώ και πολλά χρόνια. Το 2011, κατά τη διάρκεια της τελευταίας της εβδομάδας στην προεδρία του φοιτητικού σώματος στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, η McBride ανακοίνωσε ότι είναι τρανς άτομο στην εφημερίδα της σχολής της. Αγκαλιάστηκε από τον τότε αντιπρόεδρο, Joe Biden, ενώ το Ίδρυμα Born This Way της Lady Gaga δημοσίευσε την ιστορία της. Το 2012, αποτέλεσε το πρώτο τρανς άτομο, που εργάστηκε στον Λευκό Οίκο υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, ενώ το 2016 αποτέλεσε το πρώτο τρανς άτομο, που μίλησε σε συγκέντρωση των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβανίας.

Η McBride χρησιμοποίησε την ομιλία της για να μιλήσει για την αποδοχή και για να ευχαριστήσει τα άτομα που την ψήφισαν στην περιοχή της «με βάση τις ιδέες και την εμπειρία τους, κι όχι με κριτήριο την ταυτότητά τους», αποκαλώντας τα «δίκαιους ανθρώπους.»

Ενώ η διάθεση ήταν σαφώς αισιόδοξη στη μικρή υπαίθρια συγκέντρωση, η McBride προειδοποίησε ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή.

«Γνωρίζουμε, επίσης, ότι η δουλειά που χρειάζεται να γίνει δεν έχει ολοκληρωθεί. Όσο υπέροχο κι αν είναι αυτό απόψε, η πραγματικά σκληρή δουλειά ξεκινά από αύριο.”