Αύριο η δίκη του Νίκου Νικολόπουλου για τις ομοφοβικές του δηλώσεις

03/11/2020
από

Στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτίριο 9 – αίθουσα 5, αριθμός πινακίου 3) θα πραγματοποιηθεί αύριο η δίκη του Νίκου Νικολόπουλου.  

Ο ίδιος κατηγορείται για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου, μετά και από μήνυση που είχαν καταθέσει ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις.

Ο κατηγορούμενος είχε λάβει μέρος στην εκπομπή «Αυτοψία» στο Alpha TV, στις 6 Νοεμβρίου 2014, με παρουσιαστή τον Αντώνη Σρόιτερ και είχε διατυπώσει ομοφοβικές απόψεις για το γάμο, τα ομόφυλα ζευγάρια, τα σχετικά νομοθετήματα κ.ο.κ.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση της ΛΟΑΤ+ κοινότητας και τη μήνυση 3 σχετικών οργανώσεων «Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης», «Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας» και «ΟΛΚΕ – Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας».

Η παραπομπή του σε δίκη είχε ανασταλεί όταν το ελληνικό κοινοβούλιο είχε αρνηθεί την άρση ασυλίας του στις 2 Νοεμβρίου 2016 (https://avmag.gr/69732/69732/).

Μετά τη λήξη της θητείας του, η δίκη προσδιορίστηκε για 8/1/2020 (αναβλήθηκε μετά από αίτημα του κατηγορούμενου) και 9/4/2020 (αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού)

Τους “πολιτικώς ενάγοντες/ουσα” ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές/τρια στηρίζει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

 




Δες και αυτό!