Ο ομοφοβικός πρόεδρος της Πολωνίας είναι θετικός για κορονοϊό

26/10/2020
από
Duda, πρόεδρος της Πολωνίας, κορονοϊός

Ο Andrzej Duda, ο ομοφοβικός πρόεδρος της Πολωνίας, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο 48χρονος Duda, βρέθηκε θετικός στις 23 Οκτωβρίου. Αισθάνεται «καλά», σύμφωνα με τον υπουργό Blazej Spychalski, ο οποίος ανακοίνωσε τα νέα.

Ο Duda δήλωσε το Σάββατο σε μια ηχογράφηση, που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ότι δεν αντιμετώπιζε συμπτώματα COVID-19 «αλλά δυστυχώς, το αποτέλεσμα του τεστ είναι απολύτως σαφές. Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από όλους όσους βρίσκονται σε διαδικασία καραντίνας λόγω της συνάντησής τους μαζί μου τις τελευταίες ημέρες. Αν είχα κάποια συμπτώματα, παρακαλώ, πιστέψτε με, όλες οι συναντήσεις θα είχαν ακυρωθεί.” 

Ο αριθμός των ατόμων με με κορονοϊό στην Πολωνία αυξάνεται ραγδαία, με ρεκόρ 13.632 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν προχθές και 11.742 χθες. Περισσότερα από 254.000 έχει καταγράψει συνολικά η Πολωνία, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού για το 2020, με 4.438 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα.

«Ο πρόεδρος χθες έκανε το τεστ για την παρουσία κορoνοϊού», δήλωσε το Σάββατο ο Spychalski στο Twitter.

«Το αποτέλεσμα αποδείχθηκε θετικό. Ο πρόεδρος είναι εντάξει. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις σχετικές ιατρικές υπηρεσίες.”

Δεν είναι γνωστό πώς ή πού ο πρόεδρος της Πολωνίας προσβλήθηκε από τον ιό, παρόλο που παρακολούθησε μια εκδήλωση στο Tallinn τη Δευτέρα (19 Οκτωβρίου), όπου συναντήθηκε με μεταξύ άλλων και με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Rumen Radev, ο οποίος αργότερα πήγε σε καραντίνα.

Ο Radev, δήλωσε την Κυριακή ότι είχε αισθανθεί μία «γενική αδιαθεσία» , έκανε το τεστ για κορονοϊό, βγήκε θετικό και θα μείνει στο σπίτι, όπως συνέστησαν οι γιατροί του.

https://avmag.gr/131349/schedon-pliris-apagoreysi-tis-amvlosis-stin-polonia/




Δες και αυτό!