«Εμείς φωνάζουμε για δικαιοσύνη»

21/10/2020

Ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία του Ζακ. Από τις 9 το πρωί αρκετός κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από το κτίριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Σωματεία και ενώσεις, ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς με κοινό αίτημα την απονομή δικαιοσύνης.

Την ίδια στιγμή στη δικαστική αίθουσα ακούγονταν τα ονόματα των ενόρκων της υπόθεσης. Στη συνέχεια το δικαστήριο διέκοψε και όρισε τις επόμενες συνεδριάσεις για τις 6 και 11 Νοεμβρίου, λόγω απουσίας ενός από τους συνηγόρους υπεράσπισης, ο οποίος υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου χαρακτήρισε τη δίκη «ιστορική», προκαλώντας την αντίδραση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Η ιστορική αυτή δίκη έκανε και κάποιους να κάνουν για μια ακόμη φορά τα κακοποιητικά τους σχόλια στην τηλεόραση.

Ο δρόμος φαίνεται να είναι μακρύς. Εμείς ωστόσο θα συνεχίζουμε να φωνάζουμε για δικαιοσύνη. 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!