Έξω από το δικαστήριο για τη Ζάκι

15/10/2020
από

Στις 21 Οκτωβρίου ξεκινά η δίκη για την άγρια δολοφονία του Ζακ που έλαβε χώρα πριν 2 χρόνια και ένα μήνα στην οδό Γλάδστωνος.

Το δίκτυο των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων καλεί την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αλλά και ευρύτερα την κοινωνία, έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ώστε να δηλώσουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο την απαίτησή μας για δικαιοσύνη.

Για εμάς, η δολοφονία του Ζακ, της Ζάκι, η συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας και σπίλωσης του ονόματός του/ης, αποτελεί αναπόσπαστη συνέχεια της ναζιστικής και ακροδεξιάς ιδεολογίας που επικράτησε στην κοινωνία μας την τελευταία δεκαετία. Της ίδιας που ηττήθηκε και ηττάται πανηγυρικά τις τελευταίες μέρες με το πέρας των διαδικασιών της δίκης της εγκληματικής, νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Είναι χρέος μας να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να σταθούμε απέναντι στους υποστηρικτές και τους εκφραστές της ιδεολογίας αυτής. Είμαστε ΛΟΑΤΚΙ+, οροθετικοί/ες/α, τσούλες/οι, σεξεργάτες/τριες, μετανάστες/τριες, ηλικιωμένα, άτομα με αναπηρία και δεν έχει δικαίωμα κανένας να ασκεί βία στα σώματά μας. Οι ζωές μας έχουν αξία!

Θα αγωνιστούμε μέχρι να δικαιωθεί ο αδελφός μας ο Ζακ, η αδελφή μας η Ζακι!

Σας περιμένουμε με μάσκες και τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την πανδημία, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, Δέγλερη 4, την Τετάρτη 21/10 στις 9 το πρωί για την Ζάκι!

Οι οργανώσεις
– Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας
– Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας
– Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης
– Οικογένειες Ουράνιο Τόξο
– Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας – ΟΛΚΕ
– Πολύχρωμο Σχολείο
– Proud Seniors – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων Ηλικίας 50 & ‘Ανω
– ΛΟΑΤ ΑμεΑ




Δες και αυτό!