Τζο Μπάιντεν: Εγκάρδιο μήνυμα ΛΟΑΤ+ αλληλεγγύης

12/10/2020
από
Τζο Μπάιντεν, Joe Biden
Ο δημοκρατικός υποψήφιος Joe Biden μιλά πριν από την έναρξη μιας περιοδείας εκστρατείας στο σταθμό Cleveland Amtrak στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στο Κλίβελαντ, Οχάιο. Φωτογραφία από τον Alex Wong/Getty Images

Ο Τζο Μπάιντεν σηματοδότησε την Ημέρα Coming Out με ένα εγκάρδιο μήνυμα αλληλεγγύης προς τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα.

Ο δημοκρατικός υποψήφιος χρησιμοποίησε το Twitter για να επιβεβαιώσει την αφοσίωσή του στους κουήρ ανθρώπους των Η.Π.Α., υποσχόμενος ότι ο Λευκός Οίκος με Πρόεδρο τον ίδιο θα προωθήσει την ισότητα και θα καταπολεμήσει τις διακρίσεις.

«Θέλω κάθε μέλος της ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα να γνωρίζει ότι είναι αγαπητό και αποδεχτό όπως είναι – είτε έχει κάνει coming out είτε όχι» , είπε ο Μπάιντεν την Κυριακή (11 Οκτωβρίου).

“Θα αγωνίζομαι κάθε μέρα στον Λευκό Οίκο για να δημιουργήσω μια χώρα, όπου να μπορείτε να ζήσετε ανοιχτά, περήφανα και ελεύθερα – χωρίς φόβο.” 

Καθώς οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου πλησιάζουν, ο Μπάιντεν τις τελευταίες εβδομάδες έχει διπλασιάσει την υποστήριξή του για τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα.

«Μαζί θα ψηφίσουμε τον νόμο για την ισότητα, θα προστατεύσουμε τα νεαρά ΛΟΑΤΚ+ άτομα, θα επεκτείνουμε την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, θα υποστηρίξουμε τα εργαζόμενα ΛΟΑΤΚ+ άτομα, θα κερδίσουμε πλήρη δικαιώματα για τα τρανς άτομα της Αμερικής, θα επαναλάβουμε τη δέσμευση να τερματίσουμε την επιδημία του ιού του HIV/AIDS έως το 2025, να προωθήσουμε τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην πατρίδα μας» , είπε ο Μπάιντεν.

Ο τόνος του Μπάιντεν έρχεται σε αντίθεση με εκείνον του αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι ισχυρίζεται ότι είναι ο «πιο υπέρ-ΛΟΑΤ πρόεδρος» στην ιστορία, έχει προχωρήσει σε μερικές από τις πιο καταστροφικές αλλαγές.

Σύμφωνα με το Trump Accountability Project της GLAAD, η τρέχουσα διοίκηση έχει υποβάλει περισσότερες από 160 επιθέσεις κατά της ΛΟΑΤ+ κοινότητας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση από τον οργανισμό παρακολούθησης των μέσων ενημέρωσης διαπίστωσε ότι από τα ΛΟΑΤ+ άτομα, το 76% ευνοεί τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, με 81% να δηλώνει ότι αισθάνεται μεγαλύτερο το κίνητρο να ψηφίσει φέτος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Εκτός από την Ημέρα Coming Out, η Κυριακή ήταν επίσης και Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού, η οποία επισημαίνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια και οι νέες γυναίκες παγκοσμίως.

Ο Μπάιντεν σημείωσε αυτήν τη διπλή γιορτή, συνεχίζοντας στο Twitter: «Σήμερα, ας γιορτάσουμε όλοι το ένα δισεκατομμύριο κοριτσιών και νέων γυναικών σε όλο τον κόσμο – και ας επαναλάβουμε τη μάχη για την εκπαίδευση, την εργασία, την υγεία, τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες.» 

Ο Τραμπ απέτυχε να τιμήσει τον εορτασμό σε κάθε περίπτωση. Αντ ‘αυτού, η χρήση του στο Twitter επικεντρώθηκε στο να επαναλάβει ότι έχει την στήριξη του 96% των ρεπουμπλικάνων, και να προβεί στον ισχυρισμό ότι είναι πλέον «άνοσος» στον κορονοϊό της, κατά τη διαδικασία παραβίασης των κανόνων του Twitter σχετικά με τη διάδοση παραπλανητικών και δυνητικά επιβλαβών πληροφοριών σχετικά με τον ιό.




Δες και αυτό!