Ένας χρήστης στο Reddit αποφάσισε να μοιραστεί με τους υπόλοιπους χρήστες της πλατφόρμας, στην στήλη r/askgaybros, το άγχος και τον φόβο που αισθάνεται όταν βρίσκεται δίπλα σε straight άτομα, ρωτώντας τους αν είναι ο μόνος που αισθάνεται έτσι.

Συγκεκριμένα ο χρήστης Spare-Coffee έγραψε στο Reddit:

“Ήξερα ότι ήμουν ‘διαφορετικός’ στα 8 μου και δεν είχα καταλάβει τι ακριβώς ήταν αυτό, μέχρι τα 11 μου. Δεν είχα κανένα άτομο να μιλήσω για το ότι είμαι γκέι και το πως αισθανόμουν μέχρι τα 21 μου. Όλα αυτά τα χρόνια με εκφόβιζαν, μου έκαναν bulling και έχω λάβει μέχρι και απειλές θανάτου από άτομα που νόμιζα ότι ήταν φίλοι μου ή πιθανοί σύμμαχοι.

Είμαι σε πολύ καλύτερη θέση τώρα. Είμαι αρκετά δυνατός για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, ανεξάρτητα του πόσο καιρό γνωρίζω ένα άτομο, πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου αισθάνομαι μια νευρικότητα όταν βρίσκομαι γύρω από straight ανθρώπους. Το αισθάνεστε ποτέ αυτό;” 

Αν και υπήρχαν αρκετά άτομα από κάτω που του απαντούσαν ότι δεν μπορούσαν να ταυτιστούν με τη δήλωσή του, καθώς δεν έχουν βιώσει ποτέ ομοφοβία, υπήρχαν διάφοροι χρήστες που ένιωθαν και μοιράζονταν τον ίδιο πόνο με τον παραπάνω Redditor.

“Ναι, αισθάνομαι νευρικότητα γύρω από straight ανθρώπους που δε γνωρίζω, ειδικά αν είμαι με το αγόρι μου” έγραψε ένας χρήστης. “Φοβάμαι ότι θα είναι ομοφοβικοί και δε θέλω να ρωτάνε ερωτήσεις.” 

Ένας άλλος χρήστης έγραψε: “Ναι, σίγουρα έχω φόβο, καμιά φορά και με την οικογένειά μου. Φυσικά, φοβάμαι και τον εαυτό μου. Έχω blackouts, όπου ρίχνω μπουνιές όταν αισθάνομαι στρυμωγμένος και ξέρω ότι υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί αν με στριμώξουν άτομα σχετικά με τις ‘λάθος’ επιλογές μου.” 

Άλλοι χρήστες ανακαλούν το παρελθόν, όταν το άγχος τους τους προκαλούσε αυτήν τη συμπεριφορά. “Παλιά πάλευα κι εγώ με αυτό, αλλά τώρα το βλέπω διαφορετικά” , εξήγησε ένα άτομο. “Νιώθω ότι έχω καλύτερη κατανόηση της αρρενωπότητας που κανένας straight άντρας δε θα έχει ποτέ του. Σκεφτόμουν για τον εαυτό μου με μια πολύ πεσιμιστική νοοτροπία, ακόμα κι όταν ήμουν εντελώς εκτός [ντουλάπας] και αποδεχόμουν τον εαυτό μου. Ακούγεται ακραίο αλλά ήταν αλήθεια.” 

Κάποιο άλλο άτομο έγραψε: “Θυμάμαι να νιώθω αυτήν τη ‘νευρική ενέργεια’ που ανέφερες όταν βρισκόμουν σε γκρουπ straight ανδρών στο λύκειο, αλλά ποτέ δεν τους φοβόμουν, απλά ήμουν μπερδεμένος. Επίσης, ποτέ δεν έχω δεχτεί bulling, οπότε ίσως η εμπειρία σου στη ζωή έχει σχηματίσει την αντίληψη σχετικά μ’ αυτό λίγο.” 

Ποια είναι η δική σας εμπειρία με straight άτομα; Νιώθετε φόβο ή άγχος όταν βρίσκεστε γύρω τους;

Γκέι άντρες απαντούν: Πότε κατάλαβες ότι είσαι γκέι;