Ακτιβίστριες σαμποτάρουν τα γενέθλια του Putin με ΛΟΑΤΚΙ+ σημαίες

08/10/2020
από
γενέθλια του Putin

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Pussy Riot ύψωσε ΛΟΑΤΚΙ+ σημαίες υπερηφάνειας για τα 68α γενέθλια του Vladimir Putin, κάτι που δεν έμεινε απαρατήρητο από τη ρωσική αστυνομία, που συνέλαβε δύο κορυφαία μέλη της Pussy Riot, σήμερα Πέμπτη 08/10/20.

ΛΟΑΤΚΙ+ σημαίες σε 5 κυβερνητικά κτίρια

Η είδηση ακολουθεί τη διαμαρτυρία ριζοσπαστικής ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδας που ύψωσε σημαίες ΛΟΑΤΚΙ+ υπερηφάνειας σε πέντε κυβερνητικά κτίρια προς τιμήν των γενεθλίων του Vladimir Putin την Τετάρτη. Η Maria Alyokhina συνελήφθη μόλις έφτασε για να δώσει συνέντευξη σε έναν φιλελεύθερο τηλεοπτικό σταθμό στη Μόσχα.

Τα κτίρια στα οποία άλλαξαν οι σημαίες και υψώθηκαν πολύχρωμες σημαίες του Pride είναι τα κτίρια της FSB, η ρωσική προεδρία, το Ανώτατο Δικαστήριο, το υπουργείο Πολιτισμού, και το υπουργείου Εσωτερικών.

Πλάνα από τη σύλληψη έδειξαν δύο αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τη Maria Alyokhina, καθώς προσπαθούσε να μπει στο γραφείο της σύνταξης. Στη συνέχεια, τη βάζουν σ’ ένα γκρίζο βαν, χωρίς σήμανση που περίμενε έξω.

Προηγούμενες συλλήψεις

Η κράτηση της Veronika Nikushkina, ενός άλλου μέλους των Pussy Riot, αναφέρθηκε από τον δικηγόρο της Sergei Telnov. Μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Μόσχας, είπε.

Οι συλλήψεις συνεχίζονται ως μία έντονη απάντησητων ρωσικών αρχών. Αργά την Τετάρτη, η αστυνομία συνέλαβε ακόμη τουςις Vasily Andrianov και την Elizaveta Diderikh, δύο μέλη της ευρύτερης κολεκτίβας, για να τους απελευθερώσει αργότερα με διοικητικές κατηγορίες και με την προϋπόθεση να παρουσιαστούν στις αρχές για την σύνταξη πρωτοκόλλου που αφορά στην παραβίαση της νομοθεσίας περί διεξαγωγής συγκεντρώσεων. Αξιωματικοί της επιβολής του νόμου έφτασαν, επίσης, στο σπίτι των γονιών της Alyokhina.

Η σύλληψη της Maria Alyokhina

Η ιδέα για την πειρατεία των γενεθλίων του Putin

Σε συνέντευξή της στην The Independent την Τετάρτη, η Alyokhina είπε ότι η ιδέα της πειρατείας του πάρτι γενεθλίων του Vladimir Putin με ένα ΛΟΑΤΚΙ+ μήνυμα ήταν άμεση απάντηση στην ανικανότητα του για το θέμα.

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ο Ρώσος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι «δεν υπήρχε διάκριση» στη χώρα λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Στην πραγματικότητα, οι δύο δεκαετίες της διοίκησής του συνοδεύτηκαν από μια σταδιακή διάβρωση των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων.

Το 2013, η διοίκησή του εισήγαγε έναν πολύ περιφρονητικό νόμο περί «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» , ο οποίος συνέπεσε με την αύξηση της βίας εναντίον των ΛΟΑΤ+ ανθρώπων σε ολόκληρη τη χώρα. Το σχέδιό του συνεχίζεται και φέτος, με την αλλαγή του συντάγματος με σκοπό την απαγόρευση της ισότητας στον γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Είμαστε εναντίον των απαγορεύσεων και των διακρίσεων» , είπε η κ. Alyokhina.

“Δεν μπορείς να κερδίσεις αν απαγορεύσεις την αγάπη.” 

Σε μια σειρά αιτημάτων που μοιράστηκε στα κοινωνικά μέσα, μετά τη διαμαρτυρία για τη σημαία, η Pussy Riot κάλεσε τον Vladimir Putin να τερματίσει το «κυνήγι μαγισσών» σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ζήτησαν να διατάξει τελικά έρευνα για τις συλλήψεις, τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες εκατοντάδων ομοφυλόφιλων στην Τσετσενία, να σταματήσει η καταστολή των ακτιβιστών. Ζήτησαν τη νομιμοποίηση των ομόφυλων σχέσεων, το τέλος της πρακτικής της απομάκρυνσης των παιδιών από γκέι γονείς και την ανατροπή κάθε νομοθεσίας που εισάγει διακρίσεις.

Το καλύτερο

Η ομάδα κάλεσε, επίσης, τον Πρόεδρο να σηματοδοτήσει την 7η Οκτωβρίου, την ημέρα των γενεθλίων του, μια «Ημέρα ΛΟΑΤΚΙ+ ορατότητας» σε εθνικό επίπεδο.




Δες και αυτό!