Πούτιν: Όσο παραμένω πρόεδρος, δε θα υπάρξει “Γονέας Νο1 & Γονέας Νο2”

14/02/2020
από
Πούτιν: Όσο είμαι εγώ Πρόεδρος θα έχουμε "μητέρα" και "πατέρα"
Πούτιν: Όσο είμαι εγώ Πρόεδρος θα έχουμε "μητέρα" και "πατέρα"

Η Ρωσία δε θα υιοθετήσει την πολιτικά ορθή ορολογία για τους γονείς, όσο ο Βλαντίμιρ Πούτιν (Vladimir Putin) κυβερνά τη χώρα.

Αυτό δήλωσε ο ίδιος την Πέμπτη (13/02/20) συνδέοντας την απόφασή του, με τη στήριξη των αξιών της οικογένειας. Ένα από τα μέλη της ομάδας εργασίας, η Ρωσίδα νομοθέτης Όλγα Μπαταλίνα (Olga Batalina) είπε στον Πούτιν, ότι πολλά άτομα που ζουν στη Ρωσία ανησυχούν για τη “μοίρα της παραδοσιακής οικογένειας” και θα ήθελαν να δουν ότι προστατεύεται από το σύνταγμα. Ο Πούτιν χαιρέτησε την ιδέα, αλλά είπε ότι χρειάζεται προσεκτική εξέτασή της.

Ο Πούτιν δημιούργησε αυτήν την ομάδα εργασίας που συγκαταλέγεται από εκπροσώπους δικηγορικών, ακτιβιστικών, πολιτικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων, για να συζητήσει τις αναθεωρήσεις, παράλληλα, με τους νομοθέτες. Κατά τη συνάντηση με την ομάδα, επανέλαβε ότι οι τροπολογίες που σχηματίζονται, θα εφαρμοστούν μόνο εάν οι πολίτες της Ρωσίας, τους έχουν εγκρίνει με δημοψήφισμα.

“Είναι σημαντικό για μένα το νομοσχέδιο για τις συνταγματικές τροποποιήσεις να γίνει νόμος, μόνο μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας από τη Ρωσία” , δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι: “Θα πρέπει να είναι ένα πραγματικό δημοψήφισμα, και οι πολίτες της Ρωσίας πρέπει να είναι οι συντάκτες αυτών των τροπολογιών” .

Η Μπαταλίνα υπογράμμισε, ότι μερικοί άνθρωποι, που έστειλαν προτάσεις στο σώμα των 75 μελών, που έχει εντολή να επεξεργάζεται τις προτάσεις των πολιτών για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, θα ήθελαν πάρα πολύ να δουν την έννοια της «οικογένειας» ως «ένωση ανδρών και γυναικών» .

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η προτεινόμενη διατύπωση παραβιάζει τα δικαιώματα των οικογενειών με έναν γονέα, αλλά ο Ρώσος ηγέτης επιβεβαίωσε την έντονη αποδοκιμασία του για τους ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς.

“Όσο παραμένω Πρόεδρος, δε θα υπάρξει Γονέας Νο1 και Γονέας Νο2 εδώ. Θα υπάρχει μια μαμά κι ένας μπαμπάς.” 

Ορισμένα δυτικά έθνη έχουν προχωρήσει, σαφώς, πέρα από τέτοιους ορισμούς και όρους. Τα σχολεία της Γαλλίας αντικατέστησαν το «μητέρα» και το «πατέρας» στα έγγραφά τους με τον όρο «γονέας #1» και «γονέα #2» τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ η Ιταλία ξεκίνησε παρόμοια διαδικασία, αλλά τη σταμάτησε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι (Matteo Salvini). Οι ΗΠΑ έχουν το προβάδισμα στον τομέα αυτό ήδη από το 2011, όταν ανακοίνωσαν ότι θα αντικατασταθούν οι όροι “μητέρα” και “πατέρας” στις αιτήσεις των διαβατηρίων.

 

 




Δες και αυτό!