Την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πρότεινε σήμερα η εισαγγελέας στην έναρξη της συνεδρίασης του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μετά την ομόφωνη απόφαση για καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης ως εγκληματική.

Εισαγγελέας, Χρυσή Αυγή
Αδαμαντία Οικονόμου, Εισαγγελέας

Η εισαγγελέας της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Αδαμαντία Οικονόμου κατά την ακροαματική διαδικασία είχε εισηγηθεί να μην κατηγορηθεί ως εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή. Η εισαγγελέας είχε υποστηρίζει ότι όλοι οι χρυσαυγίτες που έπραξαν τα εγκλήματα (σ.σ.: δολοφονία Φύσσα, Λουκμάν, επίθεση σε αλιεργάτες και ΠΑΜΕ) δεν έκαναν τίποτα οργανωμένο κι ότι όλα τα εγκλήματα υπήρξαν «μεμονωμένα περιστατικά» , εν αγνοία του αρχηγού, των περιφερειαρχών, αλλά και των πυρηναρχών.

Σήμερα, όμως, εισηγήθηκε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών. Πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Παρόντες ήταν οι καταδικασθέντες για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα: Ιωάννης Άγγος, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Σκάλκος, Αριστοτέλης
Χρυσαφίτης, Λέων Τσαλίκης, Νικόλαος Τσορβάς, Αθανάσιος Τσορβάς, όπως επίσης και δύο από τους καταδικασθέντες για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, οι Ιωάννης Καστρινός και Παύλος Χατζηδάκης.

Εντεκα πρώην βουλευτές της Χ.Α. και δύο πυρηνάρχες κηρύχθηκαν ένοχοι για ένταξη στην οργάνωση, ενώ ακόμα 43 άτομα καταδικάστηκαν ως μέλη της, μεταξύ των οποίων δεκαεπτά από τους 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα, όλοι οι κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και δύο από τους κατηγορούμενους για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Με πληροφορίες από
rosa.gr και efsyn.gr