Αίγυπτος: Αναίτια σύλληψη και βασανισμός ΛΟΑΤ ατόμων

01/10/2020
από
βασανισμός ΛΟΑΤ

Μια ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορεί την αιγυπτιακή αστυνομία για αυθαίρετη σύλληψη και βασανισμό ΛΟΑΤ ατόμων και προτρέπει τις αρχές να σταματήσουν τις διώξεις για ενήλικες, συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις.

Οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούν συστηματικά τυχαίες συλλήψεις ατόμων με βάση την έκφραση του φύλου τους, ψάχνουν παράνομα τα τηλέφωνά τους και τα παγιδεύουν μέσω των social media και εφαρμογών γνωριμιών, σύμφωνα με το Human Rights Watch με έδρα τη Νέα Υόρκη.

https://avmag.gr/122765/ta-loat-atoma-apo-ti-viryto-anaktoyn-ti-dynami-toys/

Τα άτομα που κρατούνται αντιμετωπίζουν βασανιστήρια και σεξουαλική βία, κατ’ επανάληψη ξυλοδαρμούς με σωλήνες νερού και εξαναγκαστικών εξετάσεων πρωκτού και κόλπου. Ταυτόχρονα, υπάρχουν αναφορές ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εξήγαγαν εξαναγκαστικές ομολογίες από τα ΛΟΑΤ κρατούμενα άτομα, τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε νομικούς συμβούλους και ιατρική περίθαλψη και υποκίνησε άλλα συγκρατούμενα άτομα να τα κακοποιήσουν.

“Οι αιγυπτιακές αρχές φαίνεται να ανταγωνίζονται για το χειρότερο ρεκόρ σχετικά με τις παραβιάσεις δικαιωμάτων εναντίον των ΛΟΑΤ ατόμων στην περιοχή, ενώ η διεθνής σιωπή είναι τρομακτική” , δήλωσε η Rasha Younes, ερευνήτρια για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα στο Human Rights Watch.

Οι προσπάθειες επικοινωνίας με εκπρόσωπο της κυβέρνησης για σχολιασμό των καταγγελιών δεν ήταν επιτυχημένες.




Δες και αυτό!