Μια bi καθηγήτρια στη Νεβάδα ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να βάλει μία σημαία του ουράνιου τόξου στην τάξη της, επειδή είναι μια μορφή πολιτικής άποψης.

Η καθηγήτρια Jennifer Leja μίλησε στο Buzzfeed News και είπε ότι η σχολική κοινότητα της Washo County αποφάσισε ότι η σημαία του ουράνιου τόξου υιοθετεί μια πολιτική άποψη και δεν είναι κατάλληλη για μία σχολική τάξη.

@msleja

My response to this new requirement 😂 #tiktokteacher #middleschool #teachersoftiktok #lgbt #lgbtqteacher

♬ original sound – Jenn Leja

“Δε νομίζω ότι η ύπαρξή μου και η ταυτότητά μου είναι πολιτικό ζήτημα” , είπε η δασκάλα. “Νομίζω ότι το να είμαι σε θέση να έχω μία σημαία του ουράνιου τόξου είναι τόσο μέρος της ταυτότητάς μου όσο και οτιδήποτε άλλο.” 

Αντί να δεχτεί την απόφαση χωρίς μάχη, η Leja ανέβασε στο TikTok ένα βίντεο με όλα τα χρωματιστά αντικείμενα που τοποθέτησε εναλλακτικά στην τάξη της, όπου διδάσκει την 7η και 8η τάξη. Από σημειώματα στον τοίχο, μέχρι τις αυτοκόλλητες ταινίες για την τήρηση των αποστάσεων είναι στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

«Αν κάποιος ρωτήσει, μου αρέσει πολύ το ουράνιο τόξο» , είπε ειρωνικά στην ανάρτηση TikTok που έκτοτε έγινε viral η καθηγήτρια. “Τα ουράνια τόξα δεν είναι πολιτικά, καθόλου. Τα ουράνια τόξα είναι απλά πολύχρωμα και διασκεδαστικά.” 

Ο διευθυντής Andrew Caudill έγραψε ότι τα LGBTQ+ ζητήματα είναι «πολιτική ομιλία» και ως εκ τούτου «δεν μπορεί να εκφραστεί με ρούχα και άλλα μέσα, όπως η εμφάνιση μιας σημαίας στην τάξη σας.» Ο κανόνας δεν ισχύει για τις/τους μαθήτριες/τές. Ο Caudill ισχυρίζεται ότι η νέα πολιτική είναι αποτέλεσμα αυτού που είναι γνωστό ως απόφαση Janus από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ το 2018 που περιόρισε τις εξουσίες των εκπαιδευτικών και των συνδικάτων.

Η Leja διαφώνησε με τη νέα αποφασιστικότητα της περιοχής, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να δει πώς η εμφάνιση μιας σημαίας Pride είναι πολιτική δεδομένου ότι «είναι νόμιμο σε κάθε πολιτεία να παντρευτείς» .

«Έχω συνήθως ένα πλήθος μαθητριών/τών 7ης και 8ης τάξης που προσπαθούν να μάθουν ποιες/οι είναι και πώς να αυτοπροσδιορίζονται και έρχονται σε μένα» , είπε. Σύμφωνα με τη Leja, η σημαία του ουράνιου τόξου επιτρέπει στα παιδιά να γνωρίζουν ότι η τάξη της είναι ένας ασφαλής χώρος. “Είναι σημαντικό για μένα, γιατί αισθάνομαι ότι υπάρχουν έφηβα άτομα που περνούν τη ζωή τους στην ντουλάπα, ειδικά στο γυμνάσιο.” 

Ο Caudill ήθελε «να είναι ξεκάθαρο» ότι οι πολιτικές της περιοχής “δεν απαιτούν από το προσωπικό να κρύψει τη δική του σεξουαλικότητα» από τις μαθήτριες/τές στην τάξη.”

«Η πολιτική δεν επηρεάζει ποια/ος είναι μία/ένας εκπαιδευτικός, αλλά επηρεάζει μόνο την υπεράσπιση μιας συγκεκριμένης πολιτικής θέσης» , εξήγησε.

Ανεξάρτητα από την πολιτική, η Leja σκοπεύει θα συνεχίσει να πολεμά με υπερηφάνεια.

“Δε βλέπω πώς είναι πολιτικό ζήτημα.” 

Μαθήτριες/τές δημοτικού σχολείου δίπλα στον γκέι διευθυντή τους