Οι μαθήτριες/τές σε ένα δημοτικό σχολείο στο Νιούκαστλ έστειλαν το δικό τους μήνυμα αποδοχής μετά από ομοφοβική επίθεση, που δέχτηκε ο διευθυντής τους.

Οι μαθήτριες/τές του δημοτικού σχολείου Hotspur στο Heaton, γέμισαν τις πύλες του σχολείου με τα χρώματα του ουράνιου τόξου
Οι μαθήτριες/τές του δημοτικού σχολείου Hotspur στο Heaton, γέμισαν τις πύλες του σχολείου με τα χρώματα του ουράνιου τόξου

Οι μαθήτριες/τές του δημοτικού σχολείου Hotspur στο Heaton, γέμισαν τις πύλες του σχολείου με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, ως απάντηση σε ομοφοβική επίθεση σε βάρος του διευθυντή τους, του κ. Miles Wallis-Clarke, όταν στον χώρο του σχολείου εμφανίστηκε εν μία νυχτί ένα ομοφοβικό γκράφιτι την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το The Chronicle.

Η αστυνομία διερεύνησε το περιστατικό ως έγκλημα μίσους, όπου σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή: “Υπήρχε ένα γκράφιτι έξω από το σχολείο, το οποίο ήταν πολύ προσωπικό και ομοφοβικό και είχε βρεθεί εκεί, ώστε οι γονείς και οι μαθητές να το δουν. Είμαι ένας ομοφυλόφιλος άνδρας, δεν το κρατώ μυστικό, γι ‘αυτό στο σχολείο είμαι πολύ ανοιχτός, και μιλάω γι’ αυτό. Βρισκόμουν στο σχολείο εδώ και 15 χρόνια και ποτέ δεν είχα ζήσει κάτι τέτοιο.”

Η υπέροχη και αυθόρμητη στήριξη από μαθήτριες/τές και γονείς ήταν συγκινητική.

Η αστυνομία επί του παρόντος συλλέγει πληροφορίες, όπου σύμφωνα με την έρευνα το ομοφοβικό γκράφιτι φτιάχτηκε το βράδυ μεταξύ 23 και 24 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του σχολείου, σε ένα εξωτερικό διαδρομάκι. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως έγκλημα μίσους και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.