Οι “Animapride” ταινίες του φετινού Animasyros

18/09/2020
από
Σκηνοθεσία, Σενάριο: Marko Dješka, Animation: Hana Tintor, Laura Martinović, David Lovrić, Draško Ivezić, Μουσική: Sofie Birch, Gustavo Lima, Παραγωγή: Draško Ivezić

Στη 13η διοργάνωσή του, το μεγαλύτερο και αγαπημένο Διεθνές Φεστιβάλ Animation, Animasyros αναδιαμορφώνεται και παρουσιάζει μία μεγάλη γκάμα ταινιών τόσο στο φυσικό χώρο του, στο νησί της Σύρου όσο και διαδικτυακά, μέσα από την live πλατφόρμα που δημιουργήθηκε ειδικά για τη φετινή Phygital εκδοχή του.

Από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, μειώνοντας τους γεωγραφικούς περιορισμούς, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μερικές από τις καλύτερες ταινίες animation, καταξιωμένων επαγγελματιών αλλά και της νέας γενιάς δημιουργών, από όλο τον κόσμο, που έχουν επιλεχθεί από την ομάδα του Animasyros.

Το φεστιβάλ για 5η συνεχή χρονιά φιλοξενεί το Animapride (V) ένα πρόγραμμα ταινιών κινουμένων σχεδίων με θεματικό άξονα τις ΛΟΑΤ+ ταυτότητες.

Οι ταινίες του Animapride V

A LITTLE MORE BLUE | ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΛΕ (2019)
Αυτή είναι η ιστορία ενός κοριτσιού, παγιδευμένου στο σώμα ενός αγοριού. Από την παιδική της ηλικία ήξερε ότι ήταν κορίτσι και ότι κάποια μέρα θα πρέπει να σπάσει τα δεσμά της και να πει την αλήθεια σε όλους. Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία.

Σκηνοθεσία, Σενάριο, Εμψύχωση, Παραγωγή: Sugandha Bansal, Μουσική: Rachintan Trivedi

ALL THOSE SENSATIONS IN MY BELLY | ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ (2020)
Κατά τη μετάβαση της, η Matija αγωνίζεται να βρει μια ειλικρινή οικεία σχέση με έναν άνδρα.

Σκηνοθεσία, Σενάριο: Marko Dješka, Animation: Hana Tintor, Laura Martinović, David Lovrić, Draško Ivezić, Μουσική: Sofie Birch, Gustavo Lima, Παραγωγή: Draško Ivezić

APPLE TREE | Η ΜΗΛΙΑ (2019)
Ένα μουσικό βίντεο για το single «Apple Tree» από τους Another Sky. Ένας νεαρός περνά τις μέρες του κάνοντας σκίτσα μιλώντας στα λουλούδια, κάτι πολύ δυσνόητο για τους αρρενωπούς συνομηλίκους του.

Σκηνοθεσία, Σενάριο, Animation: Dann Parry, Μουσική: Another Sky, Παραγωγή: Roger Walker, Theo Broughton

CWCH DEILEN (2020)
Το να μάθεις να αγαπάς κάποιον μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά μπορεί επίσης να σε οδηγήσει στην πιο θαυμάσια περιπέτεια. Αυτή είναι η ιστορία των Heledd και Celyn που προσπαθούν να πλοηγηθούν στα ανεξερεύνητα και σκοτεινά νερά μιας νέας σχέσης.

Σκηνοθεσία, Σενάριο, Animation: Efa Blosse-Mason, Μουσική: Casi Wyn, Παραγωγή: Amy Morris

EACH AND EVERY NIGHT | ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ (2020)
Από την παιδική της ηλικία, η Lea βλέπει φαντάσματα ελαφιών να τριγυρνούν γύρω της. Τώρα που έχει σχέση με την Maud, τα οράματα χειροτερεύουν. Πώς μπορεί να αποδείξει στην σύντροφό της και στον εαυτό της ότι αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί;

Σκηνοθεσία, Animation: Julie Robert, Σενάριοy: Maëva Poupard, Céline Le Thérisien
Μουσική: Jonathan Meur, Παραγωγή: Amy Dowd, Elisabeth Hopper, Céline Le Thérisien, Claire Maillard, Marianne Slot

GOING FORWARD | ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ (2020)
Πέρα από μια κάποια ενόχληση, μια γυναίκα από τις Φιλιππίνες συζητά τις θετικές αλλαγές που η οικογένειά της παρουσιάζει απέναντι στη σχέση της με μια άλλη γυναίκα.

Σκηνοθεσία, Σενάριο, Animation, Παραγωγή: Jai Evora

KAPAEMAHU | ΚΑΠΑΕΜΑΧΟΥ (2019)
Το Kapaemahu αποκαλύπτει τη θεραπευτική δύναμη τεσσάρων μυστηριωδών πετρών που βρίσκονται στην παραλία Waikiki και τα θρυλικά τρανς πνεύματα που κατοικούν μέσα τους.

Σκηνοθεσία, Σενάριο, Παραγωγή: Hinaleimoana Wong-Kalu, Dean Hamer, Joe Wilson, Animation: Daniel Sousa, Μουσική: Dan Golden

LA CAGE | THE CAGE | TΟ ΚΛΟΥΒΙ (2019)
Είναι μια γυναίκα παγιδευμένη σε ένα σώμα που δε νιώθει δικό της. Αυτό το συναίσθημα είναι απογοητευτικό για αυτήν, νιώθει σαν να είναι φυλακισμένη σε ένα κλουβί.

Σκηνοθεσία, Σενάριο, Animation, Μουσική: Jinlan Shi, Παραγωγή: ECV Paris

THE BLUE BOYS – 12 PORTRAITS | ΤΑ ΜΠΛΕ ΑΓΟΡΙΑ – 12 ΠΟΡΤΡΕΤΑ (2020)
Τα μπλε αγόρια – 12 πορτρέτα, είναι ένα ντοκιμαντέρ με επεισόδια του ενός λεπτού σχετικά με τους άνδρες και την σχέση που αναπτύσσουν με το σώμα τους. Κάθε μήνα, προβάλλεται ένα νέο επεισόδιο με έναν διαφορετικό άνδρα κάθε φορά ο οποίος εμφανίζεται σε μορφή ανιμέισον.

Σκηνοθεσία, Σενάριο, Animation: Francisco Bianchi, Μουσική: Beto Bianchi, Παραγωγή: Benjamin Bonnet

WE SHARE | ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ (2019)
Προωθητικό ανιμέισον βίντεο για την έρευνα LGBTI 2019 του FRA – Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ

Ταινίες από την Κένυα μέχρι το Αζερμπαϊτζάν και από την Δομινικανή Δημοκρατία μέχρι τη Νέα Ζηλανδία αλλά και από την Ελλάδα, ταινίες «Οσκαρικές», ταινίες που έχουν ήδη βρεθεί στα σημαντικότερα φεστιβάλ παγκοσμίως, και κάνουν την πρεμιέρα τους στη χώρα μας, παίρνουν θέση και διεκδικούν τα βραβεία του Animasyros 13!

Και μην ξεχνάτε, ότι φέτος το Animasyros θα είναι phygital! Όλοι όσοι δεν καταφέρουν να παρακολουθήσουν τις μοναδικές αυτές ταινίες στη Σύρο, μπορούν να τις δουν online μέσω πλατφόρμας στο live.animasyros.gr δωρεάν και χωρίς εγγραφή.




Δες και αυτό!