Έφηβος εξαναγκάστηκε σε φρικτή πράξη αυτοβιασμού on κάμερα

10/09/2020
από
φρικτή πράξη αυτοβιασμού, Τσετσενία, Kadyrov

Έφηβος αναγκάστηκε να διαπράξει φρικτή πράξη αυτοβιασμού μπροστά στην κάμερα, επειδή επέκρινε τον τύραννο της «γκέι εκκαθάρισης» της Τσετσενίας.

Βασανιστήρια on κάμερα

Ένας Ρώσος έφηβος αναγκάστηκε να γδυθεί και να διαπράξει φρικτή πράξη αυτοβιασμού μπροστά σε κάμερα ως τιμωρία. Το «λάθος» για το οποίο «έπρεπε» να πληρώσει ήταν ότι επέκρινε τον Ramzan Kadyrov, τον ομοφοβικό τύραννο που συντονίζει την «γκέι εκκαθάριση» στην Τσετσενία.

Ο 19χρονος νεαρός ήταν συντονιστής ενός αντικυβερνητικού τηλεοπτικού καναλιού, που στοχοποίησε τη ρωσική δημοκρατία της Τσετσενίας, την περιοχή που ελέγχεται από τον Kadyrov.

Αναγκάστηκε, να ζητήσει συγγνώμη για την κριτική του προς το καθεστώς του Kadyrov, σε ένα τρομακτικό βίντεο, που εμφανίστηκε τη Δευτέρα (8 Σεπτεμβρίου) και γρήγορα έγινε viral στα ρωσικά στα κοινωνικά μέσα.

Σύμφωνα με το The Daily Beast, το βίντεο δείχνει ότι ο γυμνός έφηβος ζητά συγγνώμη στα τσετσενικά, απομακρύνεται από την κάμερα και, στη συνέχεια, βιάζει τον εαυτό του, καθώς κάθεται πάνω σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Η φρικτή αυτή πράξη, συνοδεύεται από τον συμβολισμό, ότι το μπουκάλι είναι από μεταλλικό νερό της εταιρίας Sernovodskaya, που ανήκει στον Kadyrov και στην οικογένειά του.

«Έφτιαξα αυτό το βίντεο, γιατί έχω εντολή να το κάνω. Προσέβαλα τις μητέρες και τις αδελφές άλλων ανθρώπων. Ή έπρεπε να βάλω ένα μπουκάλι, ή να αυτοπυροβοληθώ στο μέτωπο. Δεν ήθελα να πυροβολήσω το μέτωπό μου… » .

Ο διαχειριστής του καναλιού, ο οποίος παραμένει ανώνυμος, είπε στο OC Media, ότι δύο ημέρες πριν από τη δημοσίευση του βίντεο, ένας συντονιστής από το κανάλι τους, τους ενημέρωσε ότι είχαν έρθει γι’ αυτόν «ένοπλοι» .

Το περιστατικό

Σύμφωνα με τον διαχειριστή, ο νεαρός τους έγραψε το Σάββατο το απόγευμα (05/09) για να πει, ότι ένοπλοι έφτασαν στο χώρο εργασίας του.

“Του ζητήσαμε να στείλει πληροφορίες και φωτογραφίες, αλλά έκτοτε εξαφανίστηκε. Χθες, λάβαμε αυτό το βίντεο από τον λογαριασμό του.” 

Οι διαχειριστές του καναλιού υποθέτουν ότι ο νεαρός απήχθη από αξιωματικούς της ειδικής μονάδας ταχείας αντίδρασης Terek (SRRU) της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Εθνικής Φρουράς.

«Δε γνωρίζουμε ακόμη ποιος τον απήγαγε και τον κρατάει, αλλά υποθέτουμε ότι θα μπορούσαν να ήταν αξιωματικοί του Terek SRRU» .

Το Terek (SRRU) και ο διοικητής του, Abuzaid Vismuradov, συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο κυρώσεων της αμερικανικής κυβέρνησης τον Μάιο του 2019. Ο Vismuradov είναι επίσης επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας του επικεφαλής της Τσετσενίας και αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Τσετσενίας.

Το κανάλι ισχυρίστηκε ότι υπήρξαν πολλές προσπάθειες να χακαριστεί και πιστεύουν ότι έτσι ανακάλυψαν τον νεαρό. Πρόσθεσαν ότι το βίντεο: «ντροπιάζει ολόκληρους τους Τσετσένους» .

Παρέμβαση οργανώσεων

Η ρωσική ομάδα δικαιωμάτων Memorial προσέφυγε στην Εισαγγελία, στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην Ερευνητική Επιτροπή της Τσετσενίας με αίτημα «να καθορίσει τον τόπο του Salman Tepsurkayev (το όνομα του νεαρού) και να διερευνήσει την πιθανή απαγωγή του, τα βασανιστήρια και την ταπεινωτική μεταχείρισή του» .

«Απαιτούμε να διερευνηθεί αυτό το φρικτό περιστατικό και να προσαχθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη» , δήλωσε το Memorial.

«Η ευθύνη γι’ αυτό που συνέβη ανήκει στην ηγεσία της Τσετσενικής Δημοκρατίας και στον Ramzan Kadyrov προσωπικά» , δήλωσε ο Oleg Orlov, μέλος του Συμβουλίου του Memorial.

Σύμφωνα με τον Orlov, θα ήταν «εξαιρετικά αφελές» να περιμένουμε πραγματική έρευνα από τις επίσημες υπηρεσίες, καθώς πολλά εγκλήματα που είχαν διαπραχθεί στο παρελθόν από τις τσετσενικές αρχές και δεν έχουν διερευνηθεί.

Αντίδραση από τον κόσμο

Τέτοιες τιμωρίες είναι συνήθης πρακτική για τον Kadyrov και την πολιτοφυλακή του. Είναι γνωστές οι πρακτικές εκφοβισμού και βασανισμού των αντιφρονούντων και ο εξαναγκασμός τους να ζητήσουν συγγνώμη για τυχόν άρθρα κριτικής. Ακόμη κι ένα αρνητικό σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι αρκετό για να προκαλέσει διώξεις.

Αλλά, το τελευταίο βίντεο μεταμέλειας αυτού του νεαρού σημειώνει ένα νέο ρεκόρ αποτροπιασμού, ακόμη και για τα τσετσενικά δεδομένα. Η κυκλοφορία του βίντεο πυροδότησε νέες εκκλήσεις για δράση, εναντίον του Kadyrov και του βάναυσου καθεστώτος του.

Η Ekaterina Sokirianskaya, η οποία διευθύνει το Κέντρο Ανάλυσης και Πρόληψης Συγκρούσεων των ΜΜΕ, δήλωσε στο Daily Beast ότι βομβαρδίστηκε με μηνύματα από Τσετσένους υπηκόους απ’ όλον τον κόσμο.

«Οι άνθρωποι είναι εξοργισμένοι, πολλοί καλούν στα όπλα. Μπορώ, επίσης, να σας μεταφέρω απόψεις άλλων υπηκόων στον Βόρειο Καύκασο, που λένε, ότι αν οι Τσετσένοι το ανεχτούν αυτό, τότε έχουν δολοφονηθεί ηθικά» , είπε.

«Γυναίκες και άνδρες από την Τσετσενία είπαν ότι ένιωσαν ότι αρρώστησαν, σοκαρίστηκαν από το βίντεο αυτό, και αισθάνθηκαν τεράστια ταπείνωση. Πολλές/οί δεν ήξεραν πώς να συνεχίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια.

 «Οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο πολύ ο τσετσενικός λαός σέβεται τις παραδόσεις του. Πολλοί πολίτες παίρνουν αυτόν τον δημόσιο βιασμό, που εξαναγκάζεται από τις αρχές προσωπικά, ως μία φρικτή παραβίαση είναι μια πρόκληση βίας.»

Οι ρωσικές και οι τσετσενικές αρχές αδιαφορούν

Δεν υπάρχει καμία απάντηση από ηγέτες στη Ρωσία ή στην Τσετσενία, αλλά αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι ο Kadyrov αρνείται συστηματικά τις φρικαλεότητες που επιβάλλει.

Ως ισχυρός σύμμαχος του Putin, έλεγε από το 2017, ότι δε γνώριζε για τα -πολλά- ΛΟΑΤ+ άτομα που έχουν φυλακιστεί, ξυλοκοπηθεί, βασανιστεί και σκοτωθεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ομοφυλοφίλων, παρά τις αμέτρητες αναφορές προσφύγων, που περιγράφουν λεπτομερώς τις βίαιες κακοποιήσεις που υπέστησαν.

Στην πραγματικότητα, αρνήθηκε δυναμικά ότι η καταστολή κατά των ομοφυλοφίλων έγινε ποτέ, απορρίπτοντας τις μαρτυρίες ως «ανοησίες» .

«Δεν έχουμε τέτοιου είδους ανθρώπους εδώ» , είχε πει απλά. «Δεν έχουμε ομοφυλόφιλους. Εάν υπάρχουν, μεταφέρετέ τους στον Καναδά. Δόξα στο Θεό. Πάρτε τους μακριά από εμάς, ώστε να μην τους έχουμε στο σπίτι μας. Για να καθαρίσουμε το αίμα μας, αν υπάρχουν εδώ, πάρτε τους.” 

https://avmag.gr/123437/quot-kalosorises-stin-tsetsenia-quot-stin-periochi-opoy-oi-loat-prepei-na-exafanistoyn/




Δες και αυτό!