10 τρόποι για να ξεπεράσεις γρήγορα τον/την πρώην σου

09/09/2020
από

Τα περισσότερα άτομα λίγο πολύ έχουμε βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση με πρώην άτομα και ξέρουμε καλά πόσο επίπονη μπορεί να γίνει. Ειδικά, όταν βρισκόμαστε από την πλευρά, που μας λένε ότι θέλουν αν μας χωρίσουν.

Παρακάτω δίνουμε μερικές συμβουλές, που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τον/την πρώην σου πιο γρήγορα (τουλάχιστον έχουν βοηθήσει στη δική μου περίπτωση…)

1. Σταμάτα να τον/την stalkάρεις στα social

Τα πράγματα είναι απλά. Σταμάτα να μπαίνεις συνέχεια στο Instagram και στο Facebook και να βλέπεις τις φωτογραφίες και τα story που ανεβάζει. Βρε παιδί μου, για το δικό σου καλό το λέμε. Ούτε χρειάζεται να βλέπεις ποια άτομα έχει ταγκάρει και να stalkάρεις αυτά, για να δεις τι παίζει. Ναι, το ξέρω είναι δύσκολο, αλλά αν δεν μπορείς, κάνε ένα μπλοκ, ή ένα mute βρε παιδί μου.

2. Βγες ραντεβού

Δεν είναι ανάγκη να βγεις με την πρόθεση να κάνεις το οτιδήποτε, ή ότι ψάχνεις για σχέση. Βγες με γνώμονα το να περάσεις καλά, να διασκεδάσεις και να γνωρίσεις έναν καινούργιο άνθρωπο. Και πάνω από όλα, μη μιλάς συνέχεια για τον/την πρώην σου! Που μας φέρνει στο επόμενο θέμα…

3. Σταμάτα να μιλάς/ρωτάς γι’ αυτόν/τήν

Ναι, το καταλαβαίνω μπορεί να σου είναι δύσκολο και να το κάνεις ασυνείδητα. Όταν το αντιλαμβάνεσαι, όμως, σταμάτησε και προσπάθησε να αλλάξεις την κουβέντα. Πάνω από όλα όμως, σταμάτα να ρωτάς τους κοινούς γνωστούς σας, τι κάνει και πώς είναι. Δε θα βοηθήσει σε τίποτα αυτό, πίστεψέ με.

4. Φρόντισε τον/την εαυτό/ή σου

Όσο περισσότερο καιρό είσαι σε μια σχέση, τόσο πιο πολύ χτίζεις μια ρουτίνα μαζί με αυτό το άτομο. Τώρα που θα βρεθείς να έχεις περισσότερο χρόνο αξιοποίησέ τον για να αγαπήσεις λίγο περισσότερο τον/της εαυτό/η σου. Βάλε τις κρέμες σου, βρες ένα νέο χόμπι, τερμάτισε το παιχνίδι που δεν είχες ποτέ χρόνο να παίξει, διάβασε ένα βιβλίο, ή βγες έξω για να φας μόνος/η σου.

5. Κάνε σεξ με κάποιο άλλο άτομο

Αν είσαι στο σημείο που αισθάνεσαι άνετα, κάνε τον εαυτό σου διαθέσιμο σε σεξουαλικές εμπειρίες με νέα άτομα. Δεν έχεις κάτι να χάσεις.

6. Μην πας σε μέρη που πηγαίνατε μαζί

Αν είχατε κάποιο στέκι που πηγαίνατε συχνά απέφυγέ το για κάποιο διάστημα. Αν είχατε αγαπημένο σουβλατζίδικο, ή χασαποταβέρνα από την οποία παραγγέλνατε, ε μην πάρεις βρε παιδί μου από εκεί, πάρε κανένα μπέργκερ από αλλού. Τόσες επιλογές υπάρχουν πια!

7. Σταμάτα να του/της στέλνεις

Δε λέω να μην κρατήσεις φιλικές επαφές με τον/την πρώην σου, αλλά στην αρχή τουλάχιστον περιόρισε τις επικοινωνίες μαζί του/της. Ναι, καταλαβαίνω, παλιά ήσασταν όλη την ώρα μαζί και ήσουν ένα άτομο, το οποίο μοιραζόταν τα πάντα και μιλούσατε συνέχεια. Είναι δύσκολο το ξέρω, αλλά προσπάθησε να γεμίσεις τον χρόνο σου με μια δραστηριότητα, ή μίλησε με κάποιον φίλο σου.

8. Βγες με την παρέα σου

Πάρε την παρέα σου, κανονίστε μια βραδιά για να δείτε ταινίες, βγείτε μια βόλτα στα μαγαζιά ή για έναν καφέ, αλλά πάνω από όλα ΜΗΝ αρχίσετε να μιλάτε για τον/την πρώην σου, γιατί υπάρχει η πιθανότητα στο τέλος της κουβέντας να μην αισθάνεσαι τόσο καλά. Αντιθέτως αν θέλεις, άκουσε τα προβλήματα των φίλων σου και προσπάθησε να απασχοληθείς δίνοντάς τους συμβουλές.

9. Ξεφορτώσου όσα στον/στη θυμίζουν

Πέτα τα, κάψ’ τα, κρύφ’ τα, επέστρεψέ τα. Αν νιώσεις ότι όλα τον/την θυμίζουν ξεφορτώσου τα. Μην τα αφήνεις στον χώρο σου και τα βλέπεις συνέχεια. Κράτα ένα δύο ενθύμια αν θες, αλλά κρύφ’ τα ή δώσ’ τα σε κάποιο φιλικό σου πρόσωπο να σου τα φυλάξει, μέχρι να αισθανθείς εσύ καλύτερα.

10. Φρόντισε την ψυχική σου υγεία.

Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς για να είσαι στην καλύτερη ψυχική κατάσταση που μπορείς. Μίλησε με κάποιον και όπως είπαμε παραπάνω φρόντισε τον/την εαυτό/τη σου και προσπάθησε να μην τον βάζεις σε καταστάσεις που θα σε φορτίσουν αρνητικά συναισθηματικά. Μίλα για τα συναισθήματά σου με φιλικά πρόσωπα, τρώγε σωστά, μείνε κοντά στα δικά σου άτομα και ποτέ μα ποτέ μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια από κάποια/ον ειδικό!

16 σημάδια που “φωνάζουν” ότι δε σε θέλει πια




Δες και αυτό!