Συγκίνηση χριστιανού βουλευτή με την απαγόρευση της ψευτο-θεραπείας μεταστροφής

01/09/2020
από
ψευτο-"θεραπείας" μεταστροφής
Ο Gordon Ramsay

Ο χριστιανός πολιτικός Gordon Ramsay συγκινήθηκε, σε ομιλία του για την αντιμετώπιση των επιζώντων ατόμων της ψευτο-θεραπείας μεταστροφής.

Η ψήφιση του νόμου στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας

Η Επικράτεια της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας, η οποία φιλοξενεί 400.000 άτομα και η πρωτεύουσα της Αυστραλίας Canberra, ακολούθησαν Queensland. Έτσι, την Πέμπτη (27 Αυγούστου), ψηφίστηκε νόμος για την απαγόρευση των ψευτο-θεραπειών που προσπαθούν να αλλάξουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα του φύλου.

Την αλλαγή του νόμου, με ψηφοφορία 12-9, εισηγήθηκε ο γενικός εισαγγελέας και βουλευτής της Ενωτικής Εκκλησίας, Gordon Ramsay.

ψευτο-"θεραπείας" μεταστροφής
Ο Gordon Ramsay

Η ομιλία του Gordon Ramsay

Υποστηρίζοντας το νομοσχέδιο στη νομοθετική συνέλευση του ACT, ο Ramsay κατέστησε σαφές το εξής: «Υπάρχει ένας ύπουλος και παράνομος τρόπος, με τον οποίο αυτές οι πρακτικές διεξάγονται, κυρίως εναντίον των παιδιών. Είναι μια μορφή κατάχρησης. Πρόκειται για μια βαθιά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να ισχύουν ποινικές κυρώσεις.» 

Ο Gordon Ramsay συγκινείται, καθώς θυμάται τις συναντήσεις του, με άτομα που επιβίωσαν της ψευτο-θεραπείας μεταστροφής.

Ο Ramsay συνέχισε: «Θα γνωρίζετε ότι είμαι πιστός και παραμένω υπουργός σε ένα χριστιανική κόμμα. Δεν είμαι καθόλου το μοναδικό άτομο που πιστεύει στον Θεό μέσα σ’ αυτήν την αίθουσα. Υπάρχουν άνθρωποι διαφορετικών θρησκειών, αλλά η εμπειρία μου φέρνει μια συγκεκριμένη προοπτική.

«Έχω οδηγήσει εκκλησίες και κοινότητες πίστης, στις οποίες οι άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο, αφού υποβλήθηκαν σε ψευτο-θεραπεία μεταστροφής, που έγινε στο όνομα της εκκλησίας – και μερικές φορές, ακόμη και στο όνομα του Θεού.” 

Με τη φωνή του να σπάει και με δάκρυα να γεμίζουν τα μάτια του, συνέχισε:

«Αυτές οι ιστορίες δεν είναι δικές μου. Αλλά μπορώ να διαβεβαιώσω τα μέλη, ότι είναι οδυνηρές και τραυματικές. Περιττό να πούμε, ότι είναι εμπειρίες, που εμείς ως κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των θεσμών πίστης, που αποτελούν σημαντικό μέρος αυτής της κοινωνίας, πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε στο μέλλον.” 

«Αυτό το νομοσχέδιο αφορά την προστασία των πιο ευάλωτων. Έχει μελετηθεί πολύ προσεκτικά. Είναι ένα νομοσχέδιο συμβατό με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πιστεύω, ότι αυτό επιβεβαιώνει τα δικαιώματα και τις αξίες, που τηρεί αυτή η κοινότητα και επιθυμεί να ενσωματώσει ακόμη περισσότερο τώρα και στο μέλλον.” 

Επιζώντες ψευτο-θεραπείας μεταστροφής

Χαιρετίζοντας το ψήφισμα, ο επιζών ψευτο-θεραπείας μεταστροφής, Chris Csabs, από την ομάδα υποστήριξης SOGICE Survivors, είπε:

«Με την ψήφιση αυτού του νόμου, η κυβέρνηση έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι πρακτικές μεταστροφής, είτε εκτελούνται από επαγγελματία υγείας, είτε από θρησκευτικό ηγέτη, ή από οποιοδήποτε άλλο άτομο, δεν πρέπει να είναι ανεκτές.” 




Δες και αυτό!