Παράνομη από σήμερα η ψευτο-“θεραπεία” μεταστροφής στο Κουίνσλαντ

13/08/2020
από

Το Κουίνσλαντ έγινε τη πρώτη αυστραλιανή Πολιτεία, που απαγόρευσε τη βασανιστική πρακτική της ψευτο-“θεραπείας” μεταστροφής, καθώς οι νομοθέτες ψήφισαν σήμερα (Πέμπτη, 13/08/20) για να τις καταστήσουν παράνομες.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, οποιαδήποτε “θεραπεύτρια” και οποιοσδήποτε “θεραπευτής” της Πολιτείας του Κουίνσλαντ, που χρησιμοποιεί μεθόδους όπως εξορκισμό, εναγκαλισμό, διαχείριση συμπεριφοράς, ή γάμο για να «θεραπεύσει» ΛΟΑΤ+ άτομα θα αντιμετωπίζει έως και 12 μήνες φυλάκιση, ή έως 18 μήνες, εάν το άτομο είναι ανήλικο.

Είναι ο πρώτος νόμος του είδους του στην Αυστραλία, που στοχεύει σε μια πρακτική που ο υπουργός Υγείας, Steven Miles, χαρακτήρισε:

«επιβλαβή, παραπλανητική και ανήθικη» .

«Καμία θεραπεία ή πρακτική δε μπορεί να αλλάξει τη σεξουαλική έλξη ενός ατόμου, ή την εμπειρία του φύλου του» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:

«Οι επιζώντες της “θεραπείας” μεταστροφής αναφέρουν ότι βιώνουν βαθιά αισθήματα ντροπής, αποξένωσης και απελπισίας. [Αυτά] συχνά οδηγούν σε συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους και σκέψεις αυτοκτονίας. Εμπειρογνώμονες σε όλο τον κόσμο αντιτίθενται έντονα στη χρήση της “θεραπείας” μεταστροφής. Ήρθε η ώρα να σταλεί ένα σαφές μήνυμα ότι είναι απαράδεκτο. Μια ιδεολογία που αντιμετωπίζει τα ΛΟΑΤ+ άτομα ως χαλασμένα ή κατεστραμμένα δεν έχει θέση στην κοινότητά μας.”

Διευκρινίστηκε, ακόμη, ότι το νομοσχέδιο απαγορεύει κάθε πρακτική «με βάση την υπόθεση ότι το να είναι ένα άτομο [LGBT+] ή intersex είναι ελάττωμα ή διαταραχή» , οπότε δε θα επηρεάσει καμία/κανέναν επαγγελματία, που παρέχει πραγματική υποστήριξη σε όσα άτομα υποβάλλονται, ή εξετάζουν τη διαδικασία της φυλομετάβασης.

https://avmag.gr/121785/telos-stis-therapeies-metastrofis-stin-ellada1/

Πηγή: Reuters




Δες και αυτό!