London Trans+ Pride 2020 – Με ατομικά μέτρα πρόληψης και προστασίας

27/08/2020
από
London Trans+ Pride 2020

Το London Trans+ Pride 2020 θα ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση να μην εγκαταλείψει τη μεταρρύθμιση του νόμου περί αναγνώρισης των φύλων (GRA).

Χιλιάδες τρανς άνθρωποι και σύμμαχοι πρόκειται να βγουν στους δρόμους του Λονδίνου τον επόμενο μήνα για να ζητήσουν ισότητα για τα τρανς άτομα και τερματισμό της τρανσφοβίας.

Το London Trans+ Pride 2020 θα δει διαδηλώτριες/τές να περνούν από την Wellington Arch στην πλατεία του Κοινοβουλίου από τις 14:00, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, με τους παρευρισκόμενους να ενθαρρύνονται να φορούν και να κρατούν λουλούδια, να χρησιμοποιούν μάσκες, και να διατηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις.

Πορεία ως απάντηση στην κυβέρνηση

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί ως άμεση απάντηση σε πρόσφατες αναφορές ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εγκαταλείψει μεταρρυθμίσεις στον νόμο για την αναγνώριση των φύλων (GRA) που θα επέτρεπε στα τρανς άτομα να αυτοπροσδιορίζονται.

Η κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής καθυστερήσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μιας δημόσιας διαβούλευσης για την αλλαγή. Ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει τα ευρήματά της μετά την επιστροφή του κοινοβουλίου από τη θερινή περίοδο.

Η καθυστέρηση έρχεται εν μέσω της αυξανόμενης εχθρότητας των ΜΜΕ έναντι των τρανς ατόμων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Δημόσια πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένης της JK Rowling, χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους για να επιτεθούν στη χρήση single-sex χώρων από τα τρανς άτομα.

«Το να είμαστε τόσο κοντά στην προοδευτική μεταρρύθμιση και τώρα να κινδυνεύουν να μας αφαιρεθούν τα δικαιώματά μας… Αυτό θα ήταν τεράστιο πλήγμα για ολόκληρη την τρανς κοινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου» , ανέφεραν διοργανώτριες/τές του London Trans+ Pride 2020.

“Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, βλέπουμε μια επείγουσα ανάγκη να συναντηθούμε, να ακούσουμε τις φωνές μας. Για τον εαυτό μας, τα αδέλφια μας και για την ευρύτερη κοινότητα.” 

Η διαδήλωση του επόμενου μήνα ακολουθεί μια επιτυχημένη πορεία για το κίνημα Black Trans Lives Matter που έγινε τον Ιούνιο.4.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη τρανσφοβία.

Το London Trans+ Pride 2020 επιβεβαίωσε ότι θα έχει τα εξής αιτήματα:

  • Η ταυτότητα του φύλου να συνεχίσει να αποτελεί προστατευόμενο χαρακτηριστικό όσον αφορά τις διακρίσεις.
  • Δικαίωμα τα άτομα να αυτοπροσδιορίζονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα διαβούλευσης της GRA.
  • Οι non-binary άνθρωποι να αναγνωρίζονται νομικά και οι ταυτότητές τους να γίνονται αποδεκτές στην ευρύτερη κοινωνία.
  • Ο τερματισμός των μη συναινετικών χειρουργικών επεμβάσεων σε ίντερσεξ άτομα και η νόμιμη αναγνώριση των ίντερσεξ ατόμων.
  • Η πρόσβαση σε τουαλέτες, υπηρεσίες συμβουλευτικής, και άλλους single-sex χώρους να προστατεύεται.
  • Ο τερματισμός της βίας κατά των τρανς ατόμων.



Δες και αυτό!