Δείτε το τρέιλερ του “Ammonite” του Francis Lee – Για έναν λεσβιακό έρωτα

25/08/2020
από
"Ammonite", Francis Lee, λεσβιακός έρωτας, Kate Winslet, Saoirse Ronan, Mary Anning, Charlotte Murchison
Δείτε το τρέιλερ του "Ammonite" του Francis Lee - Για έναν λεσβιακό έρωτα

Το “Ammonite” του Francis Lee διερευνά τη σχέση μεταξύ της παλαιοντολόγου του 19ου αιώνα, Mary Anning, και της εύπορης, Charlotte Murchison.

Από τον σκηνοθέτη του «Η Χώρα του Θεού» (God’s Own Country)

Το τρέιλερ του “Ammonite” του Francis Lee κυκλοφόρησε. Αυτή τη φορά, το νέο ρομαντικό δράμα εποχής, έχει πρωταγωνίστριες την Kate Winslet, και τη Saoirse Ronan.

Στο «God’s Own Country» , ο Francis Lee έκανε ένα υπέροχο σκηνοθετικό ντεμπούτο. Εκεί, ξετύλιγε το ειδύλλιο ενός γκέι ζευγαριού ανδρών με φόντο τη βουκολική βρετανική επαρχία.

Αυτή τη φορά ο ομόφυλος έρωτας είναι μεταξύ δύο γυναικών.

Η Winslet είναι η Mary Anning, φημισμένη παλαιοντολόγος του 19ου αιώνα. Τα απολιθωμένα ευρήματά της από την ακτογραμμή της Αγγλίας αποδεικνύονται εξίσου επαναστατικά με την αγάπη της για την εύπορη κυρία της υψηλής κοινωνίας, Charlotte Murchison.

Το “Ammonite” έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις.

Οι συγγενείς της Anning απέρριψαν τον χαρακτηρισμό της ως γκέι γυναίκας. Ωστόσο, ως γυναίκα που ζούσε στις αρχές του 1800, δεν είχε τεκμηριωμένες σχέσεις με άντρες. Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλές -καλά τεκμηριωμένες- έντονα συναισθηματικές σχέσεις με γυναίκες. Οπότε, είναι λογικό να θεωρηθεί η ιστορία της Anning, ως ένα ακόμη παράδειγμα κρυφής κουήρ ιστορίας, που είχε διαγραφεί από τα βιβλία της ιστορίας.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας αναμένεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο τον επόμενο μήνα.

Ο σκηνοθέτης είχε δηλώσει πρόσφατα στο Entertainment Weekly:

«Αισθανόμουν πολύ μεγάλη έλξη γι’ αυτήν την εποχή, λόγω αυτής της υπέροχης έρευνας για τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις γυναικών της περιόδου, που είναι πολύ καλά τεκμηριωμένες, με γράμματα από τη μία στην άλλη, δείχνοντας υπέροχες, παθιασμένες, έντονες, συναισθηματικές σχέσεις ζωής. Με συνεπήρε αυτή η ταινία σε μια εποχή, που ήταν εντελώς πατριαρχική, και που οι γυναίκες ανήκαν πλήρως στους πατεράδες τους, ή στους συζύγους τους, και εξετάζω το πώς ζούσαν μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο, και επίσης σ’ έναν κόσμο όπου, εκείνη την εποχή, η ιατρική πίστευε ότι οι γυναίκες δεν είχαν όργανα σεξουαλικής ευχαρίστησης. Έτσι, η ιδέα δύο γυναικών, που είναι σε μία πραγματική σχέση μεταξύ τους, ήταν μια σκέψη, που δεν είχε κάνει ποτέ κανείς στην κοινωνία.” 

Δείτε το τρέιλερ του “Ammonite” :

Η ταινία Του Θεού η Χώρα / God’s Own Country στους κινηματογράφους από 11/01/18

Ως λεσβιακό ζευγάρι πρωταγωνιστούν η Γουίνσλετ κι η Ρόναν σε νέα ταινία

https://avmag.gr/85099/10-romantikes-lesviakes-tenies-pou-axizi-na-dis/




Δες και αυτό!