Δύο λεσβίες πιγκουίνοι που μένουν στο Ωκεανογραφικό Ενυδρείο της Valencia, εκκόλαψε ένα αυγό που είχαν παιδοθετήσει. Το μικρό πιγκουϊνάκι γεννήθηκε και θα μεγαλώσει σε μία υπέροχη πολύχρωμη οικογένεια. Οι δύο λεσβίες πιγκουίνοι φαίνεται ότι είναι πολύ περιποιητικές και έτοιμες να γίνουν γονείς.

Ο Carlos Barros, ο οποίος φροντίζει τους πιγκουίνους στο ενυδρείο, ανέφερε ότι το προσωπικό είχε παρατηρήσει τους δύο θηλυκούς πιγκουίνους. Οι δύο λεσβίες πιγκουίνοι έδειχναν συμπεριφορά ζευγαρώματος μεταξύ τους. Μάλιστα, χρησιμοποιούσαν πέτρες για να χτίσουν μια φωλιά μαζί.

Εικόνα: Oceanografic/Newsflash

“Τοποθετήσαμε ένα από τα αυγά, ενός άλλου ζευγαριού στη φωλιά τους για να το φροντίσουν”, δήλωσε στο UniLad. Τελικά, αποδείχτηκε ότι είναι εξαιρετικό ζευγάρι και θα γίνουν πολύ καλές γονείς.

Η Electra και Viola δεν είναι το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι πιγκουίνων που εκκολάπτουν και μεγαλώνουν πιγκουϊνάκι. Ο Sphen και ο Magic από την Αυστραλία, είχαν εκκολάψει και μεγαλώσει και αυτοί ένα πιγκουϊνάκι. Το ίδιο κι ο Skip και ο Ping από την Γερμανία.

Εικόνα: Oceanografic/Newsflash

Η ομοφυλοφιλία έχει παρατηρηθεί σε πάνω από 1500 είδη ζώων. Το 2010 μια έρευνα με τίτλο “Ομόφυλές Εκδηλώσεις Ζευγαρώματος σε Πιγκουίνους” που αναρτήθηκε στο Ethology ανέφερε ότι “οι ομόφυλες εκδηλώσεις συντροφικότητας είναι συνήθης” με το 28,3% των πιγκουίνων να εμφανίζουν ομόφυλες εκδηλώσεις συντροφικότητας.