Γκέι καρκινοπαθής δέχτηκε ομοφοβική επίθεση μέρα μεσημέρι

19/08/2020
από
Γκέι καρκινοπαθής, ομοφοβική επίθεση, Αγγλία
Heulwen Rowcliffe

Η γκέι καρκινοπαθής, Heulwen Rowcliffe, υπέστη βάναυση επίθεση από δύο ομοφοβικούς κακοποιούς. Οι δράστες την κλωτσούσαν και τη έριξαν στο έδαφος, επειδή δε συμφωνούσαν με το μπλουζάκι της.

γκέι καρκινοπαθής, ομοφοβική επίθεση, Αγγλία
Η Heulwen Rowcliffe με τη σύντροφό της

Η 45χρονη Rowcliffe διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού πριν από ένα μήνα και έκτοτε υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και ακτινοθεραπεία. Επέστρεψε στο σπίτι για να ανακάμψει στο Lampeter του Ceredigion, όπου τόλμησε να βγάλει βόλτα το σκύλο της την Παρασκευή.

Το περιστατικό

Περπατούσε σε ένα μονοπάτι δίπλα στο ποτάμι στις 3.35 μ.μ. όταν δύο άνδρες γύρω στα 20 την πλησίασαν. Αρχικά, σχολίασαν το μπλουζάκι της, το οποίο έγραφε: «Η κοπέλα μου μου το αγόρασε αυτό» .

«Αυτά τα δύο παιδιά ήρθαν και μου είπαν, «Γιατί φοράτε αυτό το μπλουζάκι;» , είπε η Pronath στην Wales Online. «Στη συνέχεια με έριξαν στο πάτωμα, ο ένας από αυτούς με χτύπησε κι ο άλλος με κλώτσησε στην πλάτη.»

Καθώς βρισκόταν στο έδαφος προσπάθησε να καλέσει την αστυνομία, χωρίς να τα καταφέρει. Έβαλε το τηλέφωνό της πίσω στην τσέπη της, όταν οι άντρες προσπάθησαν να της το αρπάξουν.

«Επειδή φορούσα στενό τζιν, δεν μπορούσαν να βγάλουν το τηλέφωνο και έτρεξαν να φύγουν» , είπε. «Όσο περπατούσα προς το σπίτι τηλεφώνησα στην αστυνομία» .

Η Rowcliffe υπέστη γρατζουνιές στο πρόσωπό της και χτυπήθηκε η μέση της. Είναι ξεκάθαρο για την ίδια ότι στοχοποιήθηκε «λόγω του τρόπου με τον οποίο ντύνομαι και λόγω του κουρέματός μου» . Είναι γεγονός, λέει, ότι σοκαρίστηκε που συνέβη αυτό στη γειτονιά της, αλλά δεν εξεπλάγην εντελώς.

Γκέι καρκινοπαθής, ομοφοβική επίθεση, Αγγλία
Η Heulwen Rowcliffe με τη σύντροφό της

«Δεν είναι η πρώτη φορά» , είπε στο BBC.

«Έχω δεχτεί επιθέσεις μερικές φορές μόνο λόγω του τρόπου της εμφάνισής μου και του τι φοράω. Όχι σε αυτήν την περιοχή, αλλά στο New Quay και το Carmarthen.” 

Οι επαναλαμβανόμενες ομοφοβικές επιθέσεις έχουν επηρεάσει την ψυχική της υγεία.  Της ήταν δύσκολο να εγκαταλείψει το σπίτι της, πριν από τη διάγνωση του καρκίνου.

«Δε βγάζω κανονικά το σκυλί για βόλτα, γιατί υποφέρω από άγχος και κρίσεις πανικού» , είπε. «Βγαίνω γενικά από το σπίτι μόλις τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι ο μπαμπάς μου που συνήθως βγάζει βόλτα το σκύλο.

Γκέι καρκινοπαθής, ομοφοβική επίθεση, Αγγλία
Heulwen Rowcliffe

«Δε θα περπατήσω ποτέ ξανά σε εκείνη την περιοχή. Δεν θέλω καν να βγω από το σπίτι.” 

Η αστυνομία Dyfed-Powys επιβεβαίωσε ότι και η έρευνα αναγνώρισε την επίθεση ως φερόμενο έγκλημα μίσους. Όποιος μάρτυρας παρακολούθησε το περιστατικό, κοντά στο μονοπάτι Cae Dash, στις 14 Αυγούστου, καλείται να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

https://avmag.gr/118473/o-ratsismos-ton-krata-makrya-apo-tin-agglia-kai-de-tha-epestrefe-pote/




Δες και αυτό!