H πρώτη μαύρη λεσβία επικεφαλής προσωπικού υποψήφιας αντιπροέδρου των ΗΠΑ

13/08/2020
από
Karine Jean-Pierre: H μαύρη λεσβία επικεφαλής του προσωπικού της Kamala Harris

Το επιτελείο της εκστρατείας του πρώην αντιπροέδρου, και υποψήφιου Προέδρου των ΗΠΑ, στις επερχόμενες εκλογές του 2020, Joe Biden, ανέθεσε σε μια γυναίκα να είναι επικεφαλής προσωπικού της Kamala Harris, που κατεβαίνει στις εκλογές μαζί του ως αντιπρόεδρος.

Πρόκειται, για τη μαύρη και λεσβία γυναίκα, απόφοιτη του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, Karine Jean-Pierre, που τοποθετείται σε μια από τις ανώτερες θέσεις της εκστρατείας.

Karine Jean-Pierre

Λίγο πριν ανακοινώσει ότι η γερουσιάστρια Kamala Harris (D-CA) θα κατέβει μαζί του ως αντιπρόεδρος, στις εκλογές του 2020, το επιτελείο του Biden ανακοίνωσε, ότι ανώτερη σύμβουλος της εκστρατείας της, θα είναι η Karine Jean-Pierre. Η Jean-Pierre είναι το πρώτο μαύρο άτομο, που υπηρετεί ως επικεφαλής προσωπικού σε υποψήφιο άτομο, που κατεβαίνει στις εκλογές ως αντιπρόεδρος.

Η Jean-Pierre επιβεβαίωσε την είδηση στο Twitter, αποκαλώντας τον εαυτό της «φιλόδοξο» μια αναφορά-σχόλιο, στο πώς χαρακτηρίζονται συχνά με αρνητικό τρόπο γυναίκες με καριέρα στην πολιτική, αλλά όχι το ίδιο κι οι άνδρες.

Η Jean-Pierre κατάγεται από το νησί Μαρτινίκα των Γαλλικών Δυτικών Ινδιών, μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια.

Ξεκίνησε την καριέρα της στην πολιτική δουλεύοντας για την εκστρατεία του John Edwards το 2004 και αργότερα εργάστηκε για τις εκστρατείες του Barack Obama το 2008 και το 2012, καθώς και για την προεδρική εκστρατεία του Martin O’Malley το 2016.

Κατά την πρώτη θητεία του Obama, εργάστηκε στο Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου, μια θέση που είπε ότι ήταν σημαντική για αυτήν ως λεσβία:

«Αυτό που ήταν υπέροχο είναι ότι δεν ήμουν η μόνη. Ήμουν μία από τα πολλά άτομα» , είπε στο The Advocate το 2011, «Ο Πρόεδρος Obama δεν προσέλαβε ΛΟΑΤ υπαλλήλους, προσέλαβε έμπειρα άτομα, που τυχαίνει να είναι ΛΟΑΤ.» 

“Η εργασία για τον Πρόεδρο Ομπάμα, όπου μπορούσα να είμαι ανοιχτά γκέι άτομο ήταν μια καταπληκτική τιμή. Ένιωσα απίστευτα το να είμαι μέλος μιας διοίκησης, που δίνει προτεραιότητα σε ΛΟΑΤ ζητήματα.” 

Εκτός από τη δουλειά της με πολιτικές εκστρατείες και την κυβέρνηση, ήταν η εθνική εκπρόσωπος της προοδευτικής οργάνωσης MoveOn το 2016, σχολιάστρια των NBC News και MSNBC, και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια.

Άτομα που έχουν παρακολουθήσει στενά το δημοκρατικό πρόγραμμα του 2020 μπορεί να θυμούνται τη Jean-Pierre από ένα βίντεο που έγινε viral, ενός λευκού, άνδρα ακτιβιστή των δικαιωμάτων των ζώων, που αρπάζει το μικρόφωνο της Harris κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ της MoveOn το 2019. Η Jean-Pierre τότε πετάχτηκε για να ανακτήσει το μικρόφωνο και να την προστατεύσει.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!