Νοσοκομείο απολογείται για τις επιβλαβείς χειρουργικές επεμβάσεις σε ίντερσεξ άτομα

30/07/2020
από

Ένα μεγάλο παιδικό νοσοκομείο στην Αμερική γίνεται το πρώτο στη χώρα που απολογείται για τις επιβλαβείς χειρουργικές επεμβάσεις “ομαλοποίησης” σε ίντερσεξ παιδιά.

Μετά από πολυετή εκστρατεία, στην οποία συμμετείχαν και τα άτομα Indya Moore, Angelica Ross και Gabrielle Union, το παιδικό νοσοκομείο Ann Roberts H Lurie επιτέλους αναγνώρισε ότι η πολιτική του για χειρουργικές επεμβάσεις “ομαλοποίησης” σε ίντερσεξ ήταν λάθος.

Για αρκετά χρόνια το νοσοκομείο έκανε πολλές απ΄αυτές τις αχρείαστες επεμβάσεις, προκειμένου να “κανονικοποιήσουν” τα παιδιά. Τώρα δεσμεύτηκαν να τις σταματήσουν.

“Είμαστε δίπλα στα ίντερσεξ άτομα που υπέστησαν ζημιά από τη θεραπεία που έλαβαν, σύμφωνα με το ιστορικό μας τυποποιημένης φροντίδας και ειλικρινά ζητάμε συγνώμη.”, είπαν οι κορυφαίοι γιατροί του νοσοκομείου μέσα από μια δήλωσή τους.

Οι γιατροί ευχαρίστησαν επίσης τα “θαρραλέα αυτά άτομα” που μίλησαν δημόσια γι’αυτό το επιβλαβές τυποποιημένο σύστημα της υγείας και τα διαβεβαίωσαν ότι η κλινική Σεξουαλικής Ανάπτυξης “αναγνωρίζει αυτή την αλήθεια”.

Στην ίδια δήλωση αναφέρονταν επίσης ότι το νοσοκομείο “εξελίσσει” τις πολιτικές τους σχετικά με την φροντίδα των ίντερσεξ ατόμων, μετά από τις μαρτυρίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Προχωρώντας, το νοσοκομείο δεν θα κάνει ξανά καμία μη αναστρέψιμη αχρείαστη χειρουργική επέμβαση, εκτός και αν είναι απόφαση του ασθενή και ο ίδιος μπορεί να συναινέσει.

Αρκετά γνωστά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα προώθησαν την καμπάνια που ζητούσε από το νοσοκομείο να σταματήσει αυτές τις αχρείαστες επεμβάσεις, μαζεύοντας πάνω από 46.000 υπογραφές.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!