Σκληρή ομοφοβική επίθεση σε κατασκηνωτή από ομάδα επτά ατόμων

29/07/2020
από
Εικόνα του Daum από το δελτίο ειδήσεων του Global News

Ο Shane Daum, ένας 43χρονος γκέι άντρας, κάτοικος του Summerland, στον Καναδά, δήλωσε ότι έπεσε θύμα ομοφοβικής επίθεσης ένα μήνα πριν κατασκήνωνε.

Ο Daum, είπε ότι κατασκήνωσε περίπου 20 λεπτά βόρεια του Summerland σε ένα μέρος κατασκήνωσης που ονομάζεται Crump Recreation Site, μαζί με τον σκύλο του, όταν ένα γκρουπ επτά ατόμων τον περικύκλωσε και του επιτέθηκε.

“Έχω πληγωθεί πέρα από κάθε εξήγηση”, είπε ο Daum στο Global News. “Είναι αρκετά δύσκολο να κάνεις coming out ναι να προσπαθείς να σε αποδεχτούν.”, δήλωσε.

“Ήμουν περικυκλωμένος και άρχισα να βαδίζω προς τα πίσω. Κοίταξα να δω που είναι ο σκύλος μου και τον κρατούσαν αυτοί”.

Ο ίδιος όπως είπε, έχασε το μέτρημα στο πόσες φορές τον χτύπησαν όσο βρίσκονταν κάτω στο έδαφος.

“Έχασα τις αισθήσεις μου 4 ή πέντε φορές.”

Σύμφωνα με τον Daum, η ομάδα ατόμων τον αναγνώρισε από το μανάβικο που ψώνιζε τακτικά μαζί με το πρώην αγόρι του.

“Με φωνάζανε π****η, παιδόφιλο, επειδή το πρώην αγόρι μου ήταν μικρότερος από μένα και έμοιαζε πολύ πιο νέο από ότι πραγματικά είναι”.

Η αστυνομία κλήθηκε από έναν γειτονικό κατασκηνωτή. Στην δήλωσή της για το περιστατικό αναφέρει: “Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο κύριος Daum δέχτηκε επίθεση. Παρόλα αυτά, εκείνη την ημέρα, δεν μπορέσαμε να συλλέξουμε αρκετά στοιχεία για να συλλάβουμε κάποιο συγκεκριμένο άτομο, από την στιγμή που δεν υπήρχαν μάρτυρες για να εντοπίσουμε τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους εκείνη την στιγμή”.

Η αστυνομία λέει ότι θέλουν να πάει ο Daum στο τμήμα για να δώσει και άλλη μια κατάθεση, λέγοντας πως δεν έχουν κάτι άλλο να προσθέσουν για την έρευνα.

Μετά την επίθεση, ασθενοφόρο παρέλαβε τον Daum και τον μετέφερε στο νοσοκομείο του Pentiction όπου και νοσηλεύτηκε για ένα βράδυ καθώς είχε υποστεί διάσειση. Ωστόσο ο ίδιος δηλώνει ότι υποφέρει από παράπλευρα συμπτώματα της επίθεσης.

“Παθαίνω κρίσεις πανικού και έχω τρομερό άγχος. Έφτασε στο σημείο που ο γιατρός μου χορήγησε Ativan”.

Ο Daum λέει ότι όλο το περιστατικό και η διαδικασία που ακολουθήθηκε από την αστυνομία τον έχουν αφήσει να απορεί αν θα γίνει τίποτα με την υπόθεσή του.

“Νοιώθω ότι το σύστημα με έχει απογοητεύσει.”




Δες και αυτό!