Πριν λίγες μέρες η Η&Μ αποφάσισε να ανεβάσει στα social media μια φωτογραφία με ένα παιδάκι για να προμοτάρει την παιδική της κολεξιόν.

Κάτι που φυσικά θα περνούσε απαρατήρητο από τους περισσότερους χρήστες, αν το παιδάκι της φωτογραφίας δεν ήταν μαύρο.

Το γεγονός αυτό στάθηκε η αφορμή για αρκετούς να σχολιάσουν αρνητικά τη συγκεκριμένη φωτογραφία, εκφράζοντας τις βαθιές τους ρατσιστικές απόψεις/αντιλήψεις.

Σε μια χρονική περιόδο που ο υπόλοιπος κόσμος ζητά να σταματήσουν οι φυλετικές διακρίσεις, στην Ελλάδα νιώθουμε την ανάγκη να καταδικάσουμε μια φωτογραφία με ένα μαύρο παιδάκι.

Δυστυχώς, φαίνεται πως το κίνημα του Black Lives Matter δεν ακούμπησε και πολύ την ελληνική κοινωνία.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!