Η J.K. Rowling κάνει like σε tweet που υποστηρίζει τις θεραπείες μεταστροφής

03/07/2020
από

Τελειωμό δεν έχει η κατρακύλα της J.K. Rowling. Μετά από το τρανσφοβικό της μανιφέστο και όλες τις δημόσιες δηλώσεις που αφορούν σε τρανς άτομα, αυτή την φορά η γνωστή συγγραφέας φαίνεται να κάνει like σε tweet που υποστηρίζει τις θεραπείες μεταστροφής.

Συγκεκριμένα, η Rowling φαίνεται να έκανε Like σε ένα tweet που τα βάζει με ένα καναδικό νομοσχέδιο που στοχεύει να απαγορεύσει τις θεραπείες μεταστροφής στην χώρα.

Το νομοσχέδιο, Bill C-8, αν περάσει θα είναι το πιο προοδευτικό και ριζοσπαστικό νομοσχέδιο που υπάρχει για την απαγόρευση των ΛΟΑΤΚ θεραπειών μεταστροφής. Το νομοσχέδιο απαγορεύει άτομα να βγάζουν κέρδος από θεραπείες μεταστροφής, απαγορεύει μέλη οικογένειας να εξαναγκάζουν τα παιδιά του να συμμετέχουν σε θεραπείες μεταστροφής, όπως επίσης απαγορεύσει το να στέλνονται άτομα εκτός της χώρας για να υποστούν θεραπείες μεταστροφής.

Διάβασε επίσης: Ο Daniel Radcliffe απαντά στην JK Rowling: «Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες»

Μέσα στην εβδομάδα, ένας καναδικός αντί-τρανς λογαριασμός στο twitter με το όνομα “We The Females” tweetαρε ενάντια στο νομοσχέδιο κάνοντας tag την Rowling.

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Καναδά όπου τα δικαιώματα των γυναικών στην ιδιωτικότητα ξεπλένονται στην τουαλέτα με το Bill C16, και τώρα με το Bill C8 θα ποινικοποιείται ένας θεραπευτής που συμβουλεύει ένα παιδί να αποδεχτεί το σώμα που έχει γεννηθεί. Μας δίνεις ελπίδα.”

https://twitter.com/wethefemalescan/status/1277439993020059649?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1277439993020059649%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.lgbtqnation.com%2F2020%2F07%2Fj-k-rowling-likes-tweet-supported-conversion-therapy%2F

To Bill C-16 απαγορεύει τις διακρίσεις με βάση την ταυτότητα φύλου και την έκφραση φύλου ενσωματώνοντάς τες στον Καναδικό νόμο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η “We Are Females” σαν ευχαριστώ για το like της Rowling, έκανε screenshot το like της και το ανάρτησε ευχαριστώντας την συγγραφέα.

Ένας χρήστης στο twitter σχολίασε πολύ στοχευμένα το επίμαχο tweet γράφοντας:

Η J.K. Rowling μόλις έκανε ένα tweet το οποίο αντιτάσσεται στο νομοσχέδιο το οποίο ποινικοποιεί τις θεραπείες μεταστροφής (σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου) σε εθνικό επίπεδο στον Καναδά. Αν είχες αμφιβολίες ή σκεφτόσουν ότι οι άνθρωποι υπερέβαλαν πριν, τώρα ήρθε η στιγμή να πάρεις θέση”.

https://avmag.gr/125541/ti-einai-ayto-poy-den-mporei-na-katalavei-i-j-k-rowling/

 




Δες και αυτό!