Παίξαμε και γράφουμε για το Xenoblade Chronicles Definite Edition | Review

24/06/2020

Το remaster του Xenoblade Chronicles ήρθε επιτέλους στο Nintendo Switch. Το Xenoblade Chronicles Definite Edition επέστρεψε με αισθητά βελτιωμένη αναβάθμιση στα γραφικά, στους χαρακτήρες και στα textures, και πιστέψτε με, με βλέπω να μη βγαίνω από το σπίτι μου μέχρι να το τερματίσω.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, την ιστορία από την αρχή. Στη αρχή του κόσμου 2 μεγάλοι τιτάνες, οι Bionis και Mechonis, βρίσκονται σε μια ασταμάτητη μάχη, η οποία κρατάει για χρόνια, μέχρι που κάποια στιγμή σκοτώνονται μεταξύ τους, παγώνουν και ζωή αρχίζει να αναπτύσσετε πάνω τους. Οι λαοί αυτών τον δύο τιτάνων συνεχίζουν την ασταμάτητη μάχη μέχρι σήμερα. Ο χαρακτήρας σου, ο Shulk, που ζει στον Bionis ελέγχει ένα μυστήριο παντοδύναμο σπαθί που είναι το κλειδί στην ιστορία μας. Και για να μην σας πολυκάνω spoiler σε όλα εσάς που δεν έχουν παίξει το Xenoblade Chronicles στο Wii, κάπως έτσι ξεκινάει το ταξίδι σας στον μυστηριώδη κόσμου στο Xenoblade.

Εικόνα από: godisageek.com

Ας πάμε όμως να δούμε τι είναι αυτό που κάνει το μοναδικό αυτό JRPG να ξεχωρίσει στην κονσόλα του Nintendo Switch και γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους τίτλος που μπορείς να έχεις στην κονσόλα. Πέρα από τα τεράστια open world περιβάλλοντα, τα οποία είναι εξαιρετικά σχεδιασμένα και προσφέρουν μαγευτικά σκηνικά για να περιπλανηθείς και να εξερευνήσεις, ο τίτλος είναι ντυμένος με ένα εκπληκτικό soundtrack που σε εγκλωβίζει στην μαγεία του κόσμου του Xenoblade Chronicles.

Ωστόσο, η Monolith με το remaster του τίτλου προχώρησε σε ένα σωρό βελτιώσεις στα γραφικά, όπως προανάφερα, οι οποίες αν και ωραίες μπορούσαν να είναι και καλύτερες. Συγχωρέστε με αν γίνω λίγο κακός σε αυτό το σημείο. Ναι οκ ο τίτλος έχει βελτιωθεί αρχικά από το original και να το Nintendo Switch δεν φημίζεται για τα καλύτερα γραφικά που υπάρχουν σε κονσόλες, αλλά η 720p ανάλυση σε dock mode είναι λίγο απογοητευτική. Και λες οκ, ας πάει στα κομμάτια, ο τίτλος εξακολουθεί να φαίνεται μαγευτικός στην τηλεόραση και μπορείς να τον απολαύσεις άνετα. Στο handheld mode όμως έχουμε θέμα μεγάλο. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά νιώθω ότι δεν μπορώ να παίξω τον τίτλο και να τον ευχαριστηθώ σε handheld mode. Με την ανάλυση να κυμαίνεται μεταξύ 378p και 540p, ο τίτλος μου φαίνεται κάπως θολός. Φανταστείτε την πρώτη σεζόν του Rupaul’s Drag Race που όλα είναι θολά, κάπως έτσι.

Nintendo.co.uk

Πέρα από τις βελτιώσεις στα γραφικά η Monolith έχει προχωρήσει και σε άλλες βελτιώσεις του τίτλου, όπως οι αλλαγές στα menu το οποίο είναι πιο μοντέρνο, εύχρηστο και λειτουργικό από αυτό της προηγουμένης έκδοσης. Πιστέψτε με, θα περάσετε αρκετή ώρα να κάνετε customize τους χαρακτήρες σας, οπότε θα πρέπει να είναι κάτι που θα σας κάνει να χαρείτε που έχει βελτιωθεί.

Ένα ακόμα πράγμα που με έκανε χαρούμενο είναι το expert mode. Αν και μου αρέσει να κάνω gridding με τους χαρακτήρες μου, πάντα φοβάμαι μην είμαι πάρα πολύ overleveled και το παιχνίδι ξαφνικά δεν είναι challenging για εμένα. To expert mode ουσιαστικά σου κρατάει ένα ποσοστό του experience που κερδίζεις από τις μάχες, το οποίο μπορείς εσύ να το διαχειριστείς όπως θες. Επίσης, σου δίνει τη δυνατότητα να χαμηλώσεις το level των χαρακτήρων σου σε περίπτωση που δεν ξέρω, θεωρήσεις ότι έχεις αρκετά μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους σου. Προς το παρόν, προσωπικά το έχω ενεργό και βάζω που και που λίγους experience πόνους, όπου χρειάζεται για να κρατήσω το balance.

Εικόνα: Gamespot

Θα ήθελα να σχολιάσω επίσης στα γρήγορα το Affinity Chart, το οποίο σου δείχνει τη σχέση των χαρακτήρων σου με διάφορους NPCs που συναντάς, το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν το καταλαβαίνω. Μπορώ να πω όμως με σιγουριά ότι δεν επηρεάζει κάπως το story αν δεν πολυασχοληθείς μαζί του, όπως εγώ δηλαδή. Ναι οκ κάνω τα διάφορα μικρά quest και αγγαρείες που μου δίνουν οι NPCs, τα οποία είναι πάρα πολλά και τα λατρεύω να τρέχω δεξιά και αριστερά κάνοντας αγγαρείες και να σκοτώνω τέρατα. Μου αρέσουν τα side quests τι να κάνω, αλλά δεν μπορώ να βρω νόημα σε αυτή την πολυπλοκότητα και στο να δημιουργήσω σχέσεις με τους αδιάφορους NPCs.

Η Definite edition του Xenoblade Chronicles έρχεται με extra περιεχόμενο, 20 ωρών επίλογο Future Connected, ο οποίος συνεχίζει την κύρια ιστορία του παιχνιδιού και μας διηγείται τι έχει γίνει έναν χρόνο μετά από αυτήν. Για άλλη μια φορά δε θέλω να σας κάνω spoiler. Θα σας πω μόνο ότι η Melia – η οποία γενικά με αφήνει αδιάφορο προσωπικά στο παιχνίδι- παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτήν και ότι άλλοι γνωστοί χαρακτήρες παίζουν ελάχιστο έως καθόλου ρόλο. Παρόλα αυτά είναι ένας ωραίος επίλογος για το παιχνίδι ενώ σου δίνει την δυνατότητα να εξερευνήσεις περιοχές που δεν υπήρχαν παλιότερα και να πολεμήσεις μοναδικά τέρατα.

Εικόνα: nintendoenthusiast

Κλείνοντας να πω ότι τον τίτλο τον έχω ευχαριστηθεί πάρα πολύ. Μην κοιτάτε που γκρινιάζω για τα γραφικά και για βλακειούλες. Απλά έπρεπε να τα πω να τα βγάλω από μέσα μου. Όλα αυτά που προανέφερα σε κανέναν βαθμό δεν αντισταθμίζουν το πόσο γοητευτικός είναι αυτός το τίτλος. Ναι οκ, θα μπορούσαν να γίνουν μερικές βελτιώσεις, παρόλα αυτά το Xenoblade Chronicles είναι ένα μικρό διαμαντάκι. Το story και οι χαρακτήρες θα σε μαγέψουν, ενώ ο τίτλος σου υπόσχεται αρκετές ώρες παιχνιδιού. Αν έχεις παίξει το Xenoblade Chronicles 2 στο Nintendo Switch, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου αρέσει ο τίτλος. Αν από την άλλη δεν το έχεις παίξει, θα σου πω να τα παίξεις και τα δύο επειγόντως.




Δες και αυτό!