Έξαλλοι οι φανς του “The Last of Us” για την πλοκή που περιλαμβάνει κακοποίηση τρανς ατόμου

22/06/2020

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το The Last of Us Part II, σχετικά με ιστορία που περιλαμβάνει έναν τρανς χαρακτήρα, με πολλά άτομα να το χαρακτηρίζουν σαν “trauma porn” .

Το The Last Of Us αποτελεί έναν από τους δημοφιλής τίτλους του PlayStation 4, το οποίο περιέχει και έναν γυναικείο queer πρωταγωνιστικό χαρακτήρα, την Ellie. Για τον δεύτερο τίτλο The Last of Us Part II, που μόλις κυκλοφόρησε, οι φανς ήταν ενθουσιασμένοι, καθώς στο sequel γνωρίζουμε και το ερωτικό ειδύλλιο της Ellie. Σύντομα, όμως, αυτός ο ενθουσιασμός εξαφανίστηκε.

Στο παιχνίδι, ένας τρανς έφηβος, ο Lev φεύγει από ένα θρησκευτικό cult, αφού πρώτα ξυρίζει το κεφάλι του και ρισκάρει να σκοτωθεί ξεφεύγοντας από την οικογένεια του.

Σε όλο το παιχνίδι, ο χαρακτήρας βιώνει σωματική, ψυχολογική και θρησκευτική βία, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ο χαρακτήρας αναφέρεται όχι με το όνομα που έχει επιλέξει, αλλά με το όνομα που το είχε αποδοθεί κατά την γέννησή του (deadname).

Ένας χρήστης στο twitter γράφει χαρακτηριστικά: «Είναι εντελώς αχρείαστο το να αποκαλύπτεις το deadname ενός τρανς χαρακτήρα σε ένα παιχνίδι το 2020. Οι τρανς άνθρωποι δεν είναι το πορνό που αντλείτε την έμπνευσή σας.»

«Έχω γαμ****α κουραστεί από developers να γράφουν τρανς περιεχόμενο χωρίς να εμπλέκονται τρανς άνθρωποι».

«Δεν μπορώ καλή τη πίστει να προτείνω ένα παιχνίδι που αποκαλύπτει το deadname, κάνει misgender και περιλαμβάνει βία προς ένα τρανς ΠΑΙΔΙ απλά και μόνο για το ‘δράμα’. Σας παρακαλώ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ, ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ» .

https://twitter.com/baddreemurr/status/1273720527169957889?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1273720527169957889&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pinknews.co.uk%2F2020%2F06%2F19%2Fthe-last-of-us-part-2-transgender-trans-character-lev-reaction%2F

«Μάλιστα… Το The Last of Us 2 έχει έναν τρανς χαρακτήρα και ο οποίος βασανίζεται καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.»

«Κανένας cis ενήλικας, δε θα πρέπει ποτέ του να γράψει μια ιστορία για ένα τρανς παιδί. Ειδικά αν είναι ένα γαμημένο trauma porn. Άντε γαμ***υ the last of us 2» .




Δες και αυτό!