Η Emma Watson αποκατέστησε τις ελπίδες των οπαδών του Χάρι Πότερ το βράδυ της Τετάρτης (10 Ιουνίου), όταν έσπασε τη σιωπή της και εμμέσως απάντησε στα τρανσφοβικά τουίτ της συγγραφέα JK Rowling.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emma Watson (@emmawatson) στις

Ενώ η Βρετανίδα συγγραφέας της σειράς των αγαπημένων βιβλίων δημοσίευσε ένα τρανσφοβικό δοκίμιο, αν και κανείς δε ζήτησε τις απόψεις της σχετικά με τα δικαιώματα τρανς ατόμων, η θέση της Watson για το ζήτημα ήταν γλυκιά και επί της ουσίας.

«Τα τρανς άτομα είναι αυτά που λένε ότι είναι και αξίζουν να ζήσουν τη ζωή τους, χωρίς να αμφισβητούνται συνεχώς ή να τους λένε ότι δεν είναι αυτά που λένε ότι είναι» , έγραψε η ηθοποιός στους 29,1 εκατομμύρια followers της (σε αριθμό κάτι περισσότερο από το διπλάσιο των followers της Rowling).

Η Watson, που είναι και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, πρόσθεσε ότι έχει κάνει δωρεά στην οργάνωση Mermaids, τη μόνη φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά τρανς νεαρά άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υποσχέθηκε, επίσης, δωρεά στη Mama Cash, τον παλαιότερο διεθνή φεμινιστικό οργανισμό.

Η Emma Watson είπε ακόμη:

«Θέλω οι τρανς followers μου να γνωρίζετε ότι σας βλέπω, σας σέβομαι και σας αγαπώ γι’ αυτό που είστε» .

Έκανε ακόμη δωρεές για οργανισμούς που στηρίζουν μαύρα τρανς άτομα, και έκλεισε λέγοντας:

«Happy , Στέλνουμε αγάπη» .

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emma Watson (@emmawatson) στις

Τα τουίτ της συγκέντρωσαν σχεδόν 40.000 likes σε λιγότερο από μία ώρα, ομάδες υπερασπιστών και φιλανθρωπικά ιδρύματα, γονείς τρανς παιδιών, άτομα που είναι σύμμαχοι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και άτομα που θαυμάζουν φανατικά το Χάρι Πότερ μοιράστηκαν τη χαρά τους με τη Watson μιλώντας για μια κοινότητα, που τόσο συχνά περιθωριοποιείται η φωνή της και μετατοπίζεται στο περιθώριο.

«Ως γονέας ενός τρανς παιδιού, σας ευχαριστώ από το βάθος της καρδιάς μου για την υποστήριξη των τρανς υπάρξεων» , έγραψε ένας χρήστης.

Ένα άλλο άτομο πρόσθεσε: «Ευχαριστώ πολύ, Έμμα. Ξέρω ότι στα αμέτρητα τρανς άτομα και στις οικογένειές τους, αυτό πραγματικά σημαίνει περισσότερα, από όσα λένε ακόμη και οι λέξεις.”

Ο Daniel Radcliffe απαντά στην JK Rowling: «Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες»