Καθημερινοί κουήρ άνδρες από την Ισλανδία φωτογραφίζονται

03/06/2020
από

Μιας και ακόμη δεν μπορούμε να πάμε διακοπές, πεταγόμαστε νοερά μέχρι την Ισλανδία.

Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο Ρέικιαβικ, πολύ πριν ξεσπάσει η πανδημία. Η φωτογράφιση έγινε για το περιοδικό Elska, το οποίο ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αποτυπώνοντας την γκέι ομορφιά.

Haukur G

“Λόγω μιας μικρής αναταραχής με τις ημερομηνίες, εγώ και ο βοηθός μου, ο Andriy, φτάσαμε στην Ισλανδία μια μέρα πριν και το κατάλυμά μας δεν ήταν έτοιμο”, αναφέρει ο φωτογράφος του περιοδικού. “Ο Haukur και ο σύντροφός του μας προσέφεραν ένα μέρος για να μείνουμε εκείνη την πρώτη νύχτα, καθώς και ένα υπέροχο σπιτικό γεύμα. Ένας άλλος τύπος που συναντήσαμε, ο Davið J, μας έκανε μια περιήγηση στο αεροδρόμιο και στην πόλη. Δεν μπορώ να σκεφτώ πουθενά αλλού στον πλανήτη, όπου οι άνθρωποι σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν το σπίτι σου. 

Sigurður Η

Ο Sigurður μιλάει για την εποχή, που κάποιος του έκανε ένα κομπλιμέντο ενώ περνούσε – «ωραίος πισινός» – και πώς αυτή η μικρή στιγμή έδωσε στον Siggi μια τόνωση αυτοπεποίθησης, που προσπαθεί να τη θυμάται καθημερινά μέχρι σήμερα. Ίσως, αυτό είναι μέρος της αυτοπεποίθησης, που του δίνει τη δυνατότητα να είναι η Gógó Starr, μια από τις πιο αγαπημένες drag queens της Ισλανδίας.

Sindri M

Δε θα μπορούσα, παρά να απομακρυνθώ από την πόλη του Reykjavík, κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού. Τα όμορφα τοπία της ισλανδικής υπαίθρου είναι πολύ θρυλικά για να τα προσπεράσω. Ίσως, το πιο δραματικό σκηνικό που βρίσκαμε για φωτογράφηση να ήταν με τον Sindri M, τον οποίο φωτογραφήσαμε στη μαύρη αμμουδιά Reynisfjara κοντά στην πόλη Vík. Στη συνέχεια, επιστρέφοντας στην πόλη, πήγαμε στη γεωθερμική πισίνα Seljavallalaug. Πήρα μερικές λήψεις, άφησα την κάμερα, και βούτηξα κι εγώ στην πισίνα.

Friðrik Á

Ένα παράξενο πράγμα που θα παρατηρήσετε, αφού περάσετε λίγο χρόνο στην Ισλανδία, είναι το πόσο μικρό είναι το μέρος. Ακόμα και μετά από μια εβδομάδα, θα αρχίσετε να αναγνωρίζετε άτομα στους δρόμους, ή σε καταστήματα, και θα κάνετε φίλους πολύ γρήγορα. Ο Friðrik ήταν κάποιος που συνέχισα να πετυχαίνω ξανά και ξανά σε αυτό το ταξίδι. Εκτός από τη φωτογράφιση μας, τον συνάντησα ξανά στον κεντρικό δρόμο Laugavegur, και πήγαμε για ποτά στο σπίτι του. Τον είδα και πάλι, στην πόλη άλλη μια μέρα, αλλά αυτήν τη φορά δε σταμάτησε – έκανε τρέξιμο. Και τυχαία τον βρήκα να χορεύει στο βίντεο-κλιπ της Selma, της τραγουδίστριας που έφερε την Ισλανδία στην υψηλότερη θέση που είχε ποτέ στη Eurovision (2η θέση το 1999). Είναι εύκολο να τον εντοπίσεις, φοράει μια μαύρη και πράσινη ριγέ μπλούζα.

Kolbeinn H

Μια από τις πιο αστείες στιγμές ήταν κατά τη φωτογράφηση του Kolbeinn H. Αυτός κι ο φίλος του ο Sveinn ήθελαν να φωτογραφήσουμε στο λιμάνι, Reykjavíkurhöfn. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι ένα πολυσύχναστο λιμάνι, όπου γίνονται εργασίες και φιλοξενεί, επίσης, αξιοθέατα, όπως το Grandi Food Hall, αλλά όταν πήγαμε εκεί την Κυριακή το πρωί -με το σκεπτικό ότι θα είχαμε όλο το μέρος δικό μας, ιδανικό για γυρίσματα χωρίς μπλουζάκι- είδαμε κάτι που δεν το περιμέναμε. Αυτό που δε γνωρίζαμε, ήταν ότι υπήρχε μια μακρά παράδοση στην περιοχή, το πρωί της Κυριακής, μεγαλύτερα σε ηλικία ζευγάρια να οδηγούν γύρω γύρω από το λιμάνι και να απολαμβάνουν το τοπίο. Έτσι, ο καημένος ο Kolbeinn δέχτηκε πολλά βλέμματα από τους περαστικούς οδηγούς, αλλά εντάξει, κατά κάποιον τρόπο, κατάφερε να επιβιώσει, χωρίς να κοκκινίζει πάρα πολύ.

Glenn W

Στο ταξίδι μας αυτό, περισσότερα από 20 άτομα ήθελαν να φωτογραφηθούν. Ένα από αυτά που ήρθε για να καλύψει ένα κενό στο πρόγραμμα, την τελευταία στιγμή, ήταν ο Glenn W. Είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις, όπου ήμουν πραγματικά χαρούμενος που κάποιος ακύρωσε, επειδή δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον καλύτερο για το Elska από τον Glenn. Ήταν άνετος για οτιδήποτε (ακόμα κι όταν ο σύντροφος του Troy προσπάθησε να τον ντύσει με κάθε είδους αστεία ρούχα), και έγραψε, επίσης, όχι μόνο μία, αλλά δύο εξαιρετικές ιστορίες.

Το ένα εκδίδεται στο περιοδικό και το άλλο δημοσιεύεται στο συνοδευτικό e-zine, Elska Ekstra Reykjavík




Δες και αυτό!