Το Trials of Mana επέστρεψε μετά από 15 χρόνια με ένα original remake του αρχικού παιχνιδιού και έτρεξα να το βάλω στη συλλογή μου σα φαν της σειράς των Mana τίτλων. Αν και δεν έχω παίξει πότε μου το original παιχνίδι (διότι ο συγκεκριμένος τίτλος δεν είχε κυκλοφορήσει στα μέρη μας), έχω παίξει αρκετούς από τους υπόλοιπους με προσωπικό αγαπημένο το Secret of Mana για το SNES.

Εν μέσω, λοιπόν, καραντίνας, κατέβασα τον τίτλο στο Switch μου και κάθισα να απολαύσω το παιχνίδι και να ξαναβυθιστώ στον μαγικό κόσμο αυτών των παιχνιδιών.

Η ιστορία του παιχνιδιού είναι αρκετά απλοϊκή, κρατώντας πιστά το αρχικό του σενάριο. Η θεά του Mana είχε παγιδέψει τους 8 Benevodons -με τη βοήθεια του Mana Sword σε Mana Stones- προκειμένου να προστατεύσει τον κόσμο. Αδύναμη από το rebuilt του κόσμου, μεταμορφώνεται σε δέντρο και πέφτει σε βαθύ ύπνο. Αρκετά χρόνια μετά, σκοτεινές δυνάμεις ξυπνούν. Στόχος σου, να πάρεις το Mana Sword και να σώσεις τον κόσμο από τις σκοτεινές δυνάμεις, που θέλουν να ελευθερώσουν τους Benevodons για να κυριεύσουν τον κόσμο.

Πώς θα σώσεις τον κόσμο; Το παιχνίδι σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις 3 χαρακτήρες (ανάμεσα από τους 6 που είναι διαθέσιμοι), κάθε ένας από τους οποίους έχει το δικό του subplot και ιστορία. Στο δικό μου playthrough επέλεξα την Angela σαν κύριο χαρακτήρα και στο ταξίδι μου με συνόδευσαν ο Hawkeye και η Charlotte. Ανάλογα με τον κύριο χαρακτήρα, που θα επιλέξεις, το story σου θα διαφοροποιηθεί κάπως. Έτσι, το παιχνίδι σου δίνει τη δυνατότητα να το ξαναπαίξεις, επιλέγοντας διαφορετικό χαρακτήρα κάθε φορά, προκειμένου να απολαύσεις την πλήρη ιστορία. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πώς αισθάνομαι γι’ αυτό. Σαν άτομο, που δεν έχει αρκετό χρόνο μέσα στην ημέρα, προσωπικά άπαξ και τερματίσω ένα παιχνίδι δύσκολα θα το ξαναπιάσω να το ξαναξεκινήσω. Συνήθως μέχρι να το τερματίσω έχει βγει κάποιος νέος τίτλος για να παίξω. Οπότε, φοβάμαι με τον τερματισμό του Trials of Mana, δύσκολα να το ξαναπιάσω, όσο ωραίος τίτλος και να είναι. Ain’t nobody got time for that!

Παρόλα αυτά, οφείλω να ομολογήσω ότι ο κόσμος του Trials of Mana είναι μαγικός. Έχω ξαναπεί, ότι μου αρέσει να εξερευνώ τον χάρτη και να πολεμάω τα τέρατα, που εμφανίζονταν και όσο έπαιζα παρατηρούσα, ότι οι χάρτες είχαν τη σωστή αναλογία γραμμικότητας και πολυπλοκότητας. Ήταν αρκετά μεγάλοι και πολύπλοκοι, αλλά όχι στο βαθμό που να χάνεσαι και να αποπροσανατολίζεσαι. Δύο πράγματα, όμως, ήταν εκνευριστικά: ότι όσο προχωρούσα αρκετά πράγματα κάνατε pop in (εντάξει όχι σε τραγικό βαθμό, όπως στο wild area Pokemon Sword και Shield) και ένα ακόμη, ότι παρατηρούσες slow loading texture. Αν είσαι ένα από τα άτομα που τα παρατηρείς αυτά η αλήθεια είναι θα σε εκνευρίσει λίγο.

Αν και το Trials of Mana έχει μείνει πιστό στον original του τίτλο, το σύστημα μάχης ήταν το μόνο που άλλαξε ριζικά. Προσωπικά, βρήκα το real time combat system μια ευχάριστη αλλαγή, καθώς έκανε το παιχνίδι πιο fast paced, και έχει καταφέρει να δώσει μια νότα πνοής στο παιχνίδι.

Κλείνοντας, θα μιλήσω για κάτι, το οποίο με έκανε να γελώ κατά την διάρκεια του playthrough, το κακό voice acting. Δεν ξέρω, ίσως δεν είχαν το budget για να προσλάβουν καλές/ούς voice actors, αλλά οι διάλογοι και οι προφορές ήταν πάρα πολύ αστείες. Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα του τι εννοώ ψάξτε βιντεάκια στο youtube για να πάρετε μια γεύση.

Το Trials of Mana αποτελεί ένα εξαιρετικό remake που κρατάει τον παλιό κλασσικό χαρακτήρα του παιχνιδιού (ίσως σε υπερβολικό βαθμό), φέρνοντάς το επιτυχημένα στο 2020, μέσα από ωραίο σχεδιασμό, γραφικά και μουσική. Αν είσαι fan της σειράς των Mana τίτλων, τα λόγια είναι περιττά, το παιχνίδι δε θα σε απογοητεύσει. Για όλα τα άτομα που δεν είναι γνώστριες/ες αυτής της σειράς των παιχνιδιών, το Trials of Mana αποτελεί τον ιδανικό τίτλο για να τα γνωρίσεις. Όπως και να έχει, ο συγκεκριμένος τίτλος αποτελεί μια ωραία προσθήκη στη συλλογή σου και εγγυάται ότι θα σου εξασφαλίσει αρκετές ώρες διασκέδασης και χαλάρωσης.

Βαθμολογία 7.4/10