Και η Νέα Υόρκη ακυρώνει το Pride λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

21/04/2020
από
New York City Mayor Bill de Blasio, bottom center, marches during the New York City Pride Parade on Sunday, June 25, 2017, in New York. (AP Photo/Andres Kudacki)
New York City Mayor Bill de Blasio, bottom center, marches during the New York City Pride Parade on Sunday, June 25, 2017, in New York. (AP Photo/Andres Kudacki)

Η ετήσια γιορτή της ΛΟΑΤΚΙ+ αγάπης και ισότητας, αλλά και η 50ή επέτειος του Pride της Νέας Υόρκης, που είχε προγραμματιστεί από τις 14 έως τις 28 Ιουνίου 2020 ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NYC Pride (@nycpride) στις

Το New York City Pride αναγκάστηκε να ακυρωθεί για πρώτη φορά στην ιστορία των 50 χρόνων του, με τη διοργανώτρια ομάδα να ανακοινώνει την ακύρωση χθες, Δευτέρα 20 Απριλίου.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης παραμένει μία από τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο στις ΗΠΑ, με το υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης να καταγράφει μέχρι και την Κυριακή (19/04) 9.000 θανάτους, και πάνω από 130.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

«Η Νέα Υόρκη είναι η γενέτειρα του σύγχρονου κινήματος των LGBTIA+ δικαιωμάτων. Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο από την πρώτη Christopher Street Liberation Day πριν από 50 χρόνια, το οποίο αποτελεί απόδειξη της γενναιότητας και της ανθεκτικότητας των LGBTIA+ ατόμων της Νέας Υόρκης New Yorkers στον αγώνα για την ισότητα» , δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio.

«Ενώ αυτή η πανδημία μας εμποδίζει να συναντηθούμε για να διαδηλώσουμε, με κανέναν τρόπο δε θα μας εμποδίσει να γιορτάσουμε τις ανεξίτηλες συνεισφορές, που έχει προσφέρει η LGBTIA+ κοινότητα στη Νέα Υόρκη, ή να αναλάβουμε τη συμμετοχή μας στον αγώνα για ίσα δικαιώματα» .

Η συν-πρόεδρος του NYC Pride, Maryanne Roberto Fine, πρόσθεσε: “Καθώς οι μέρες περνούν, έχει γίνει όλο και πιο ξεκάθαρο, ότι ακόμη και με την πτώση της εξάπλωσης του COVID-19, είναι απίθανο να γίνουν εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας, όπως η δική μας στο κοντινό μέλλον. Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να φανταστούμε εκ νέου τις εκδηλώσεις του NYC Pride – και έχουμε ήδη αρχίσει να κάνουμε ακριβώς αυτό» .

Ως μέλος του InterPride, και του Heritage of Pride θα συμμετέχουμε στο virtual Global Pride το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020.


 

Ελλάδα

Σε ό,τι μας αφορά να θυμίσουμε ότι ήδη έχει αναβληθεί το Euro Pride που θα γινόταν στη χώρα μας, στην πόλη της Θεσσαλονίκης (20-28 Ιουνίου), ενώ το Athens Pride με σχετική ανακοίνωση, ενημέρωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, και θα παρέχει ενημέρωση για οποιοδήποτε νέο σχετίζεται με το Athens Pride & Athens Pride Week τις επόμενες εβδομάδες.

https://avmag.gr/121475/to-san-fransisko-akyronei-to-pride-en-meso-pandimias/




Δες και αυτό!