Αναβάλλεται το EuroPride λόγω κορονοϊού

0
279

Την αναβολή της διεξαγωγής του EuroPride, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, ανακοίνωσε η ομάδα του Thessaloniki Pride.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “δεν έχει οριστεί μέχρι στιγμής νέα ημερομηνία”.

Η ανακοίνωση

Η ομάδα του Thessaloniki Pride έχει λάβει τη δύσκολη απόφαση να αναβάλει το EuroPride 2020, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19.

Νέα ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί· παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσουμε την απόφαση για νέα ημερομηνία, μόλις αυτό είναι πρακτικά δυνατό. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε στενά με το Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και τους υπόλοιπους εταίρους μας, με σκοπό να καθοριστεί το μέλλον του φεστιβάλ.

Ύστερα από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης, είμαστε προφανώς συντετριμμένες και συντετριμμένοι που χρειάζεται να αναβάλουμε το EuroPride 2020 της Θεσσαλονίκης. Γνωρίζουμε ότι πέραν των περιοριστικών μέτρων για τις συγκεντρώσεις και τα ταξίδια, δεν υπάρχει διάθεση για την εορταστική πλευρά του EuroPride μέσα στις τόσο μεγάλες απώλειες στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως. Παρ’ όλ’ αυτά ευελπιστούμε να πραγματοποιήσουμε το φεστιβάλ αργότερα μέσα στο 2020, καθώς είμαστε αποφασισμένες και αποφασισμένοι να δώσουμε φωνή στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων και ολόκληρης της Ευρώπης.

Ευχαριστούμε την κοινότητά μας για την στήριξη και την κατανόηση και ζητάμε συγγνώμη από όσες και όσους είχαν ήδη προγραμματίσει το ταξίδι τους στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο. Οι συνθήκες είναι πραγματικά δύσκολες, αλλά με την κατάλληλη συνεργασία θα βρούμε τρόπους να το ξεπεράσουμε.

Η European Pride Organisers Association δήλωσε επίσης τη μεγάλη της απογοήτευση, αλλά αναγνώρισε πως είναι η σωστή απόφαση δεδομένων των συνθηκών, εφόσον μάλιστα σε όλον τον κόσμο υπάρχουν Pride που αναπόφευκτα αναβάλλονται ή και ακυρώνονται. Η EPOA θα συνεχίσει να στηρίζει και να συνεργάζεται στενά με την ομάδα του Thessaloniki Pride.

The board of Thessaloniki Pride has taken the difficult decision to postpone EuroPride 2020, due to the ongoing COVID-19…

Gepostet von EuroPride 2020 Thessaloniki am Dienstag, 24. März 2020

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!