Wanda Sykes: “Όταν το ζήτημα έγινε πολιτικό αποφάσισα να κάνω coming out”

21/04/2020
από
Wanda Sykes: "Όταν το ζήτημα έγινε πολιτικό αποφάσισα να κάνω coming out"
Wanda Sykes: "Όταν το ζήτημα έγινε πολιτικό αποφάσισα να κάνω coming out"

Η Wanda Sykes, Αμερικανίδα ηθοποιός και κωμικός, έκανε coming out το 2008, για να δείξει ότι η ισότητα δεν αφορά μόνο τους «λευκούς γκέι άντρες» , με αφορμή ένα νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών στην Καλιφόρνια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WS (@iamwandasykes) στις

Εκείνη την εποχή, η προσωπική ζωή της Wanda ήταν αρκετά μυστική, αν και στην ιδιωτική της ζωή ήταν out και είχε παντρευτεί τη σύζυγό της την ίδια χρονιά, αναφέρεται στο The Oprah Magazine, όπου έδωσε πρόσφατα συνέντευξη και μίλησε για εκείνη την εποχή.

“Αποφάσισε να κάνω coming out δημόσια όταν το ζήτημα έγινε πολιτικό, όταν συζητήθηκε το νομοσχέδιο” , εξήγησε. “Ένιωσα ότι έπρεπε να πω κάτι. Επιθεωρείς τη ζωή μου; Τη ζωή που έχω; Λες ότι ο γάμος μου δεν είναι νόμιμος; Τότε, ήταν που είπα εντάξει, τώρα είναι σημαντικό να μιλήσω.” 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WS (@iamwandasykes) στις

Η Wanda, πρόσθεσε, ότι ήθελε να δείξει ότι η ισότητα στον γάμο δεν αφορά μόνο τους cis λευκούς γκέι άνδρες:

Επίσης, ήθελα να δώσω κι ένα άλλο πρόσωπο που επηρεάζεται από το νομοσχέδιο, όχι μόνο οι λευκοί γκέι άνδρες. Υπάρχουν και γυναίκες. Υπάρχουν μητέρες. Υπάρχουν πραγματικοί άνθρωποι, που εμπλέκονται σε αυτές τις ψήφους, που επηρεάζουν τις ζωές και τα παιδιά τους.

“Μετά από την ομιλία μου στο Λας Βέγκας, όταν επέστρεψα στο ξενοδοχείο, άνοιξα την τηλεόραση, το είδα και είπε: “Ω, εντάξει. Είμαι out. Ωραία, είπα ποια ήταν η αλήθεια.” 

Αλλού στο άρθρο, η Wanda αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετώπισε με την οικογένειά της, όταν έκανε coming out. Εξήγησε ότι μόλις «ένιωσα άνετα με τον εαυτό μου, με το ποια ήμουν, είχα αυτοπεποίθηση και σταμάτησα να το συζητώ μαζί τους» οι γονείς της συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να την αποδεχτούν, ή να την χάσουν.
Πρόσθεσε: “Οι περισσότεροι γονείς σε αγαπούν. Δεν αφορά καν τις ίδιες/ίδιους. Ανησυχούν περισσότερο για το τι πρόκειται να πουν άλλοι άνθρωποι. Φοβούνται περισσότερο αυτό.” 

Έδωσε επίσης τη συμβουλή ότι «εξαρτάται από την κοινότητα στην οποία ζεις. Εάν πηγαίνεις ακόμα στο σχολείο, για παράδειγμα, απλώς μείνε εκεί. Αυτό κάνουμε στην κοινότητά μας. Δημιουργούμε άλλες οικογένειες. Εάν η οικογένειά σου δεν σε υποστηρίζει, θα βρεις κάποιο άτομο, που θα ήταν η/ο αναπληρωματική/ός γονέας που θα σε αγαπήσει και θα σε φροντίσει. Θα κάνεις οικογένεια. Εγώ έκανα. Να ξέρεις ότι υπάρχουν μέρη και άνθρωποι που θα σε αγαπήσουν – και μπορείς και να έχεις μια καταπληκτική ζωή.”

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο της Wanda εδώ.




Δες και αυτό!