Ένας μπαμπάς υποψιάζεται ότι ο γιος του είναι γκέι και ζητά συμβουλές

09/04/2020
από
Πατέρας σε καραντίνα με τον γιο του: "Θέλω να του πω ότι είναι οκ που είναι γκέι"
Πατέρας σε καραντίνα με τον γιο του: "Θέλω να του πω ότι είναι οκ που είναι γκέι"

Ένας μπαμπάς υποψιάζεται ότι ο γιος του είναι ομοφυλόφιλος και ερωτευμένος και ζητά από το Reddit συμβουλές.

Η καραντίνα έχει στείλει πολλά άτομα, σε όλο τον κόσμο, πίσω στο πατρικό τους. Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, μια βρετανική οικογένεια ξαναβρέθηκε κάτω από την ίδια στέγη.

Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, ο μπαμπάς έχει υποψίες ότι ο 20χρονος γιος του είναι γκέι και είναι ερωτευμένος, οπότε σε μία προσπάθεια να έρθει πιο κοντά με το παιδί του, μπήκε στο Reddit και ζήτησε βοήθεια.

“Ο γιος μου και ο «φίλος» του είναι ζευγάρι. Πώς να τους κάνω να καταλάβουν ότι είναι οκ;” Το post του με την επίμαχη ερώτηση έχει πάνω από 50.000 upvotes.

“Το αγόρι μου είναι 20 ετών, είναι για μένα η απόλυτη περηφάνια μου και η ευτυχία μου, και δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να συμβεί, που να με κάνει να τον αγαπώ λιγότερο” , ξεκινά το κείμενό του. «Είναι όλα όσα μπορεί να θέλει ένας άνθρωπος από τον γιο του · έχει μοναδική καλοσύνη και είναι απόλυτα πιστός, είναι αμείλικτα γενναίος, είναι απίστευτα γενναιόδωρος και, παρά τις φρικαλεότητες που υπέφερε ως παιδί, είναι ασταμάτητα θετικός και η χαρά της ζωής» .

Ο γιος του σπουδάζει κανονικά στο κολέγιο εδώ και μερικά χρόνια, αλλά με την παγκόσμια πανδημία, έκλεισε η σχολή του, και γύρισε στο σπίτι, όμως έφερε μαζί του και τον συμφοιτητή του, που είναι και συγκάτοικοι, και όπως όλα δείχνουν είναι και σύντροφοι.

Εξηγεί ο μπαμπάς:

“Έχουν έρθει εδώ περίπου έξι εβδομάδες, νομίζουν ότι είναι διακριτικοί, το ξέρω, αλλά τους έχω πιάσει να κάνουν διάφορα πολλές φορές μέχρι τώρα. Ο “φίλος του” -του έχει ξεφύγει- κι έχει αποκαλέσει κάνα δυο φορές τον γιο μου «μωρό μου» και «γλυκιέ μου» μπροστά μου, πράγμα που προτίμησα να μη σχολιάσω για να αποφύγουμε την αμηχανία. Έχουν υπάρξει νύχτες, όπου βλέπουμε ταινία με τα φώτα χαμηλά και, ο γιος μου έχει το χέρι του γύρω από τον «φίλο» του.

Μια μέρα μπήκα στο σαλόνι και είμαι βέβαιος ότι φιλιωνόντουσαν ένα δευτερόλεπτο πριν, και προσπαθούσαν να το καλύψουν, αν και το παραδέχομαι ότι δεν έχω καμία απόδειξη γι’ αυτό, αλλά το πιο ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο ήρθε πριν από λίγες μέρες. Σηκώνομαι πολύ νωρίς για να πάω για τρέξιμο το πρωί (γι ‘αυτό και γράφω στο Reddit στις πέντε η ώρα το πρωί, χαχα). Απ’ όσο μου είπαν, ο γιος μου κοιμόταν στο παιδικό του δωμάτιο και ο «φίλος» του στο δωμάτιο του ξενώνα. Δεν ξέρω τι με έπιασε, αλλά την Τρίτη το πρωί άνοιξα λίγο την πόρτα του γιου μου για να τον ελέγξω, όπως συνήθιζα, όταν ήταν παιδί. Λοιπόν, κοιμούνται και οι δύο μαζί, στο κρεβάτι του γιου μου. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι είναι μαζί.

Δεν είπα τίποτα. Απλά έκλεισα την πόρτα και πήγα για τρέξιμο και δεν το έχω αναφέρει ακόμα. Αυτό που θέλω να με συμβουλέψετε είναι το εξής. Πώς να αφήσω τον γιο μου και τον σύντροφό του να γνωρίζουν ότι είμαι εντάξει με το ότι είναι ζευγάρι και δεν χρειάζεται να αισθάνονται ότι πρέπει να κρύβονται μέσα στο σπίτι; Θέλω να είναι αισθάνονται άνετα εδώ και θέλω να ξέρουν ότι τα υποστηρίζω και τα δύο, ανεξάρτητα από το τι. Ή μήπως δεν είναι καλή ιδέα; Είναι καλύτερα να το αφήσω και να περιμένω από μόνος του να μου το πει, αν το κάνει ποτέ; Προφανώς δε θέλω να εξαναγκάσω κανέναν από τους δύο να κάνει coming out, αλλά ταυτόχρονα μισώ το συναίσθημα ότι νιώθουν σα να αναγκάζονται να μπαίνουν στη ντουλάπα, εδώ στο σπίτι μας. Ποιο είναι το καλύτερο σχέδιο δράσης μου εδώ.” 

Η σοβαρή αυτή ερώτηση ανανέωσε την πίστη όλου του Reddit στην ανθρωπότητα!

“Με όλη αυτή τη δυσκολία που ζούμε, είναι σπουδαίο υπάρχουν άνθρωποι όπως εσύ γύρω μας, που κάνουν τη ζωή να αξίζει τον κόπο” , έγραψε ένα άτομο.

Οι περισσότερες απαντήσεις ενθάρρυναν τον μπαμπά να πει στον γιο του τώρα, με λεπτό τρόπο, ότι τον αγαπά και τον αποδέχεται ό, τι κι αν γίνει και φαίνεται πως ακολούθησε αυτή τη συμβουλή.

Σύμφωνα με το PinkNews, ο πατέρας ενημέρωσε για την ιστορία. “Φαίνεται ότι κι εκείνος είχε καταλάβει ότι είχα καταλάβει, αλλά κανείς από εμάς δεν ήθελε να κάνει την πρώτη κίνηση, επειδή δε θέλαμε να το κάνουμε τον άλλον να αισθανθεί αμήχανα” .




Δες και αυτό!