Οι γκέι και bi άνδρες είναι αρκετά σκληροί και ανταγωνιστικοί μεταξύ τους

08/04/2020
από

“Μέχρι τώρα, όλες οι έρευνες για τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα έχουν καταλήξει πως οι αρνητικές κοινωνικές συμπεριφορές που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά επηρεάζουν δραματικά την ψυχική τους υγεία”, δηλώνει στο “them” o John Pachankis, καθηγητής δημόσιας υγείας και διευθυντής της πρωτοβουλίας για την ψυχική υγεία των ΛΟΑΤ+ ατόμων στο Πανεπιστήμιο του Yale.

Αλλά ο Pachankis και οι συνεργάτες του άρχισαν να ανακαλύπτουν στην έρευνά τους ότι οι γκέι και οι bi άνδρες υποφέρουν από άγχος και στρες λόγω της συμπεριφοράς άλλων ανδρών με τον ίδιο σεξουαλικό προσανατολισμό.

Τον περασμένο Ιανουάριο, δημοσίευσαν μια έρευνα στο Journal of Personality and Social Psychology, αποτυπώνοντας τους παράγοντες εκείνους που επηρεάζουν την ψυχική υγεία των ανδρών αυτών.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα, πως οι γκέι και bi άνδρες είναι αρκετά σκληροί μεταξύ τους με την τάση να ανταγωνίζονται.

“Γνωρίζουμε ότι οι άνδρες είναι αρκετά ανταγωνιστικοί και κυρίως σε ζητήματα αρρενωπότητας”, τονίζει ο Pachankis. “Αυτό που δείχνει η έρευνα είναι πως όταν αυτού του είδους ο ανταγωνισμός συμβαίνει σε μια κοινότητα, της οποίας τα μέλη της κοινωνικοποιούνται και κάνουν σεξ μεταξύ τους, ο αντίκτυπος στην ψυχική τους υγεία μπορεί να είναι μεγάλος”.

Οι συμμετέχοντες (κυρίως από τις ΗΠΑ) ανέφεραν ότι αισθάνονται συχνά άγχος από την εμμονή της κοινότητας γύρω από την εμφάνιση, το στάτους και το σεξ. Σημείωσαν μάλιστα αρκετά περιστατικά ρατσισμού και κοινωνικής απομόνωσης.

“Το άγχος που βιώνουν αυτοί οι άνδρες σχετίζεται με ζητήματα όπως η σεξουαλική δραστηριότητα, η αρρενωπότητα, η εμφάνιση και η καταγωγή και επιβαρύνει την ψυχική τους υγεία, προκαλώντας κατάθλιψη και απόρριψη της αυτοεικόνας τους”, σημειώνει ο Pachankis.

κεντρική εικόνα: Dylan Glynn




Δες και αυτό!