“Τα γκέι άτομα αντιμετώπισαν το στίγμα του HIV/AIDS με απίστευτο θάρρος”

08/04/2020
από

Τον τρόπο με τον οποίο η γκέι κοινότητα σήκωσε το βάρος της προκατάληψης, βοηθώντας να αλλάξει η κοινωνική αντίληψη γύρω από τον HIV, επισήμανε ο γιατρός Anthony Fauci στα πλαίσια της καθημερινής ενημέρωσης του Λευκού Οίκου για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στη χθεσινή ενημέρωση, ο Fauci αναφερόμενος στα υψηλά ποσοστά Αφροαμερικανών που νοσούν από τον κορονοϊό, τόνισε πώς ο ιός έριξε φως στις υγειονομικές ανισότητες που επικρατούν στις ΗΠΑ, όπως ακριβώς συνέβη με τον ΗΙV/AIDS και τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα.

“Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου υπήρξε τεράστιο στίγμα, κυρίως εναντίον της γκέι κοινότητας”, δήλωσε χαρακτηριστικά. “Και μόνε τότε ήταν που ο κόσμος συνειδητοποίησε το πώς η κοινότητα αυτή ανταποκρίθηκε σ΄αυτή την κρίση με απίστευτο θάρρος και αξιοπρέπεια και δύναμη και ακτιβισμό.”

“Όταν είσαι στη μέση μια κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα με τον κορονοϊό, μπορείς να καταλάβεις κάποιες από τις πραγματικές αδυναμίες του συστήματός μας“, συνέχισε ο Fauci.

Τα κρατικά δεδομένα για το COVID-19 μαρτυρούν ότι οι Αφροαμερικανοί κινδυνεύουν από την ασθένεια σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους άλλους, λόγω περιορισμένης υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Fauci δήλωσε πως “ο COVID-19 έχει δυσανάλογο αντίκτυπο στους αφροαμερικανούς, επειδή ο πληθυσμός πάσχει από ανισότητες στον τομέα της υγείας”.




Δες και αυτό!