Το ΠΑΣΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS

99
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δημοσίευσε σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης, της ενημέρωσης, και της καταπολέμησης των προκαταλήψεων.

«Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής τιμά την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, η οποία μας θυμίζει κάθε χρόνο πως η πρόληψη, η εξέταση και η ενημέρωση γύρω από ζητήματα υγείας αποτελούν τα σημαντικότερα εργαλεία για την άρση του στίγματος και των διακρίσεων. 

Με μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, αρχίζει επιτέλους η διάθεση της  PreP, την οποία στήριξε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. 

Η πρόληψη μπαίνει πιο ενεργά στις ζωές μας και καταπολεμά την άγνοια, που ενισχύει τον φόβο και την προκατάληψη στην κοινωνία. 

Σε μια εποχή που το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται, η επιπλέον ενεργοποίηση και αξιοποίηση της κοινωνίας των πολιτών μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την Πολιτεία, η οποία οφείλει να παρέχει απρόσκοπτα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους φορείς του HIV και να διενεργεί μαζικές εκστρατείες ενημέρωσης του προσωπικού υγείας και του γενικού πληθυσμού. 

Λέμε ΟΧΙ στο στίγμα, την άγνοια και την προκατάληψη. 

Λέμε ΝΑΙ στην πρόληψη, την εξέταση και την ενημέρωση».