Ιερείς κατηγορούν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα για την εξάπλωση του κορονοϊού

09/03/2020
από
Ιερείς κατηγορούν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα για την εξάπλωση του κορονοϊού
Ιερείς κατηγορούν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα για την εξάπλωση του κορονοϊού

Ήταν θέμα χρόνου το πότε θα έβγαινε κάποιο ομοφοβικό, αμφιφοβικό και τρανσφοβικό  πρόσωπο, μίας κάποιας θρησκείας, από θέση ισχύος, που να κατηγορήσει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ιερείς κατηγορούν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα για την εξάπλωση του κορονοϊού
Ιερείς κατηγορούν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα για την εξάπλωση του κορονοϊού

Η συγκεκριμένη πρακτική έχει εμφανιστεί πολλές φορές στο παρελθόν, όπου για όλα τα δεινά του κόσμου, φωτιές, σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί, το φταίξιμο πέφτει στα υποτιθέμενα “αμαρτήματα” των γκέι, των λεσβιών, των αμφί, των τρανς, των non binary, των ασέξουαλ, των ίντερσεξ ατόμων, αλλά και εκείνων, φυσικά, που στηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Αυτήν τη φορά, έχουμε τρεις (μέχρι στιγμής) τέτοιους ιερείς: έναν χριστιανό, έναν ευαγγελιστή κι έναν ραβίνο.

Δεξιός χριστιανός ιερέας κατηγόρησε την “ΛΟΑΤ αμαρτία” για τον κορονοϊό

Steven Andrew
Steven Andrew

Ο ιερέας Steven Andrew μίας χριστιανικής εκκλησίας της Καλιφόρνια ξεκίνησε μία εκστρατεία για τον μήνα Μάρτιο με τίτλο: “Μετανοείτε τον Μήνα της Αμαρτίας των ΛΟΑΤ , μια κίνηση που πιστεύει πραγματικά ότι θα “σώσει ζωές, θα σώσει το έθνος και θα προστατεύσει από τον κορονοϊό” .

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 3.600 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό, κι αντί να συμβουλεύει τους πιστούς του για τους πραγματικούς τρόπους πρόληψης και ελέγχου του ιού, ο Andrews τους λέει ότι αρκεί να υπακούσουν στο “θέλημά Του” , κι αυτό είναι όλο.

“Η αγάπη του Θεού δείχνει ότι είναι επείγον να μετανοήσουμε, διότι η Βίβλος διδάσκει ότι οι ομοφυλόφιλοι χάνουν την ψυχή τους και ο Θεός καταστρέφει τις κοινωνίες των LGBT , δήλωσε ο ίδιος σε ένα δελτίο τύπου αυτήν την εβδομάδα.

“Η υπακοή στον Θεό προστατεύει τις ΗΠΑ από ασθένειες, όπως ο κορωνοϊός. Ναι, είναι αλήθεια. Η ασφάλεια μας διακυβεύεται, επειδή η εθνική ανυπακοή στους νόμους του Θεού φέρνει τον κίνδυνο και τις ασθένειες, όπως ο κορονοϊός, αλλά η υπακοή στον Θεό φέρνει προστασία. Ο Θεός προστατεύει τις ΗΠΑ από τον κίνδυνο, όταν η χώρα μετανοεί για τα ΛΟΑΤ άτομα, τους ψεύτικους θεούς, τις αμβλώσεις και τις άλλες αμαρτίες” .

Ευαγγελιστής ιερέας κατηγορεί τα Pride που προκαλούν “το σχέδιο κάθαρσης του Θεού”

Rick Wiles
Rick Wiles

Ακόμη, ο ένας άλλος ιερέας σε εκκλησία της Φλόριντα (Flowing Streams Church), ευαγγελιστής αυτήν τη φορά και ακροδεξιός, ο Rick Wiles, τις πρώτες μέρες της εξάπλωσης του ιού, έσπευσε να πει ότι όλα αυτά είναι μέρος του σχεδίου του Θεού να «καθαρίσει» τον κόσμο τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και τους «άθλιους, αηδιαστικούς ανθρώπους» που τα υποστηρίζουν. Ο Wiles τα ίδα έλεγε και με τον ιό Έμπολα το 2014.

Ισραηλινός ραβίνος δήλωσε: “Το ξέσπασμα του κορονοϊού είναι θεϊκή τιμωρία για τις παρελάσεις υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων.” 

Meir Mazuz
Meir Mazuz

Ο ραβίνος Meir Mazuz ισχυρίζεται -ψευδώς- ότι τα αραβικά κράτη δεν έχουν την ίδια κακή τύχη με τα άλλα κράτη, επειδή «δεν έχουν αυτήν την κακή κλίση» (της ομοφυλοφιλίας) και λέει ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο είναι η θεϊκή τιμωρία για τις παρελάσεις υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων.

Οι δηλώσεις του ραβίνου στην εφημερίδα Israel Hayom της Κυριακής, επέσυραν την καταδίκη από ομάδες δικαιωμάτων, που τον ώθησαν να ζητήσει συγνώμη.
Ο Mazuz, να σημειώσουμε ότι είναι επιφανής ραβίνος, πρώην πνευματικός ηγέτης του εκτοπισμένου υπερεθνικιστικού και ομοφοβικού κόμματος Yachad και επικεφαλής του Kiseh Rahamim yeshiva στο Bnei Brak. Το βράδυ του Σαββάτου έδωσε μια ομιλία στο yeshiva, κατά την οποία, είπε ότι μια παρέλαση υπερηφάνειας είναι “μια παρέλαση ενάντια στη φύση, κι όταν κάποιος πάει ενάντια στη φύση, είναι εκείνος που δημιουργεί την αντίδραση της φύσης να τον εκδικείται” .

Ο Mazuz δήλωσε ότι χώρες από όλο τον κόσμο καλούνται να λογοδοτήσουν για τα “γεγονότα ομοφυλοφιλίας τους” […] “εκτός από τις αραβικές χώρες που δεν έχουν αυτήν την “κακή κλίση” . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ισχυρίστηκε -ψευδώς, υποδηλώνοντας ότι υπήρξε μόνο μία περίπτωση μόλυνσης στον αραβικό κόσμο- που δεν έχουν δει εξάπλωση του κορονοϊού.

Το ξέσπασμα του ιού στο Ιράν, ένα από τα σοβαρότερα, εξήγησε ότι οφείλεται στους κακούς τρόπους των Ιρανών και στο «μίσος τους για το Ισραήλ» . Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Mazuz είχε προηγουμένως ισχυριστεί ότι το Ισραήλ θα προστατευόταν από τον κορονοϊό.

“Είναι λυπηρό το γεγονός ότι σε περιόδους, όπως αυτές, όταν ολόκληρος ο κόσμος ενώνει τις δυνάμεις του, για την εξάλειψη του κορονοϊού, ο ραβίνος Mazuz να θεωρεί σκόπιμο να κατηγορήσει της ΛΟΑΤΚ κοινότητα. Καταδικάζουμε σκληρά τις δηλώσεις του και τον παροτρύνουμε να ζητήσει συγγνώμη» , δήλωσε η  Anti-Defamation League. Η σύγχρονη Ορθόδοξη ομάδα Ne’emanei Torah Va’Avodah καταδίκασε, επίσης, τις δηλώσεις του Mazuz.

“Η χρήση αυτής της ώρας ανάγκης για υποκίνηση κατά της κοινότητας των ΛΟΑΤ ατόμων είναι απαράδεκτη. Η προσπάθεια εξαναγκασμού των ανθρώπων να επιστρέψουν στη θρησκεία δε μπορεί να έρχεται με τίμημα να βλάπτονται οι άλλοι” , ανέφερε σε δήλωσή της.

Το Ισραήλ έχει μέχρι στιγμής 39 περιστατικά κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων 14 νέων περιπτώσεων, που ανακοινώθηκαν την Κυριακή το βράδυ, αλλά δεν υπήρξαν θάνατοι.

Ο δε Mazuz είναι γνωστός για τη ρητορική του μίσους του. Τον Νοέμβριο του 2015 χαρακτήρισε την παρέλαση υπερηφάνειας ως “αμαρτωλή συμπεριφορά” και ήταν ο λόγος, που τρομοκράτες δολοφόνησαν τον Eitam και την Naama Henkin την 1η Οκτωβρίου 2015.
Σε μια εκδήλωση μνήμης για τους Henkin, ο Mazuz ανέφερε ότι ο θάνατός τους από πυροβολισμούς τρομοκρατών υπήρξε μια μορφή θεϊκής τιμωρίας.

Το 2016 ο Mazuz είπε ακόμη ότι η κατάρρευση ενός γκαράζ στάθμευσης στο Τελ Αβίβ, όπου έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι, αλλά και μια έκρηξη, που κατέστρεψε τον δορυφόρο Amos-6, ήταν αποτέλεσμα της βεβήλωσης του Shabbat.

Παρόλα αυτά το Ισραήλ έχει δύο μεγάλες παρελάσεις υπερηφάνειας κάθε χρόνο, μία στο Τελ Αβίβ και μία στην Ιερουσαλήμ.




Δες και αυτό!