“Θεραπευτής” μεταστροφής κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

07/02/2020

Ο Ρον Τσαρλς Μπρούκμαν από το Σίδνεϊ, ο οποίος ήταν ο αρχηγός ενός γκρουπ “θεραπείας” μεταστροφής, με το όνομα Living Waters, από το 1999 έως το 2014, κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονου αγοριού.

Σύμφωνα με το Sydney Morning Herald, το περιστατικό συνέβη το 1989, όταν ο Μπρούκμαν  ήταν επίσκοπος στη εκκλησία Newtown Mission Uniting.

Φωτογραφία του Ρον Τσάρλς Μπρούκμαν | Φωτογραφία: The Cure documentary

Ιστορική έρευνα σχετικά με τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του Μπρούκμαν τον Ιανουάριο.

Στο δικαστήριο ο Μπρούκμαν αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Εκτός από διαβόητος επαγγελματίας “θεραπείας” μεταστροφής, ο Μπρούκμαν ήταν μέλος του αντί-γκέι National Marriage Coalition, και κατέθεσε εναντίον του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας το 2012.

Τότε, είχε δηλώσει στο κοινοβούλιο ότι: «Μια από τις πραγματικές μου ανησυχίες είναι για τα παιδιά. Η ανησυχία μου είναι προς τα νεαρά παιδιά, που αναπτύσσουν τη σεξουαλικότητά τους και εκτίθενται στις διδαχές αυτές της ομοφυλοφιλίας» .

«Για πάνω από 30 χρόνια, ήμουν ομοφυλόφιλος και δεν ήθελα τίποτα παραπάνω από το να βρω έναν άντρα, με τον οποίο θα μπορούσα να μοιραστώ το υπόλοιπο της ζωής μου. Βίωσα τη χάρη πριν πολλά χρόνια και μετά από αρκετές συνεδρίες κατάφερα να μετατρέψω τη σεξουαλικότητά μου σε ετεροφυλοφιλία» .

Η Uniting Church δήλωσε ότι ο Μπρούκμαν έχει αφαιρεθεί από «κάθε μορφή του κλήρου» και πρόσθεσαν ότι: «λαμβάνουν πολύ σοβαρά την ευθύνη για την προστασία των παιδιών και των ευάλωτων ανθρώπων» .

Το 2018 ένας άντρας μίλησε για την εμπειρία του στην «θεραπεία» που υπέστη, σαν γκέι άντρας από τον οργανισμό του Μπρούκμαν, Living Waters.

Ο άντρας, γνωστός μόνο με το όνομα Κρις, έγραψε:

«Κάθε εβδομάδα, τα μέλη μιλούσαν για τις ‘αμαρτίες τους’ και μαθαίναμε για τους πνευματικούς λόγους και τις εμπειρίες που είχαμε και μας ‘έκαναν γκέι’ . Ήμουν τόσο ντροπιασμένος και γεμάτος ενοχές, που δεν έκανα σεξ για χρόνια» .

«Η αποκαλούμενη ‘θεραπεία μεταστροφής’ δημιουργεί κατάθλιψη, μίσος για τον εαυτό σου, όπως, επίσης, σε ωθεί στην αυτοκτονία. Προσευχόμουν στον θεό είτε για να με γιατρέψει είτε για να με σκοτώσει» .




Δες και αυτό!