Εργαζόμενος του Nickelodeon κακοποίησε σεξουαλικά πρωταγωνιστή του «Drake & Josh»

07/03/2024
από
Ο πρωταγωνιστής του «Drake & Josh», Drake Bell, αποκάλυψε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά ως παιδί-ηθοποιός από εργαζόμενο του Nickelodeon.

Ο Bell, ο οποίος έπαιζε στο «The Amanda Show» μεταξύ 1999 και 2002 προτού πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σειρά «Drake & Josh» το 2004, μοιράστηκε την ιστορία του στο πλαίσιο της επερχόμενης σειράς του καναλιού Investigation Discovery «Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV», που θα προβληθεί στις 17 Μαρτίου.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Bell ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε από τον Brian Peck, έναν βοηθό διαλόγων που εργαζόταν στο Nickelodeon’s All That και στο The Amanda Show.

Την Τρίτη, το Investigation Discoverey δημοσίευσε ένα κλιπ από το «Quiet on Set» που έδειχνε παλαιότερα μέλη του καστ και του συνεργείου του Nickelodeon να μοιράζονται τις εμπειρίες τους στο κανάλι. Στη συνέχεια, ο Bell εμφανίστηκε στο βίντεο, κάθισε και άρχισε να μοιράζεται την ιστορία του.

Ένα δελτίο Τύπου της εκπομπής ανέφερε ότι ο Drake Bell «θα μοιραστεί δημόσια, για πρώτη φορά, την ιστορία της κακοποίησης που υπέστη από τον Brian Peck, τον πρώην βοηθό διαλόγων του, ο οποίος καταδικάστηκε το 2004 για τα εγκλήματά του εναντίον του Drake και έχει εγγραφεί ως σεξουαλικός παραβάτης».

Το 2003, ο Peck κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου και συνελήφθη.

Στη συνέχεια καταδικάστηκε για στοματική συνουσία με ανήλικο κάτω των 16 ετών και για ασέλγεια με 14χρονο ή 15χρονο. Οι ταυτότητες των θυμάτων του δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ.

Ο Peck πέρασε 16 μήνες στη φυλακή και καταχωρήθηκε ως σεξουαλικός παραβάτης.

Το «Quiet on Set: The Dark Side of Kids Tv» θα αποκαλύψει τις τοξικές συνθήκες εργασίας πίσω από τις εμβληματικές παιδικές σειρές του Nickelodeon της δεκαετίας του 1990 και των αρχών της δεκαετίας του 2000, ειδικά αυτές που δημιούργησε ο Dan Schneider.

Το τετραμερές ντοκιμαντέρ θα επικεντρωθεί επίσης σε πρώην παιδικούς σταρ που αντιμετώπισαν κακοποίηση, σεξισμό και ρατσισμό ενώ εργάζονταν στις επιτυχημένες σειρές.
Δες και αυτό!