Η ηθοποιός Τζαμίιλα Τζαμίλ έκανε coming out ως κουήρ

06/02/2020
από
Η ηθοποιός Τζαμίιλα Τζαμίλ έκανε coming out ως κουήρ
Η ηθοποιός Τζαμίιλα Τζαμίλ έκανε coming out ως κουήρ

Η Τζαμίιλα Τζαμίλ (Jameela Jamil), η οποία είναι γνωστή από τη σειρά του NBC “The Good Place” , ανέβασε ένα μεγάλο ποστ στο Twitter μέσω του οποίου μιλά για το coming out της ως κουήρ.

Τζαμίιλα Τζαμίλ (Jameela Jamil)
Τζαμίιλα Τζαμίλ (Jameela Jamil)

Η Τζάμιλ απάντησε σε πρόσφατη διαμάχη, γύρω από τον ρόλο της σε θέση κριτή στο “Legendary” του HBO Max, το οποίο θα είναι ένα ριάλιτι για το voguing.

Ο κόσμος στα κοινωνικά μέσα επέκρινε τη συμμετοχή της, επειδή – ως cis και στρέιτ γυναίκα – θεωρήθηκε ότι πάει να πάρει χώρο σ’ ένα κατεξοχήν κουήρ σόου. Επίσης, επέκριναν τη συμμετοχή της, επειδή δεν έχει κανένα υπόβαθρο στη νοοτροπία, ή την κουλτούρα του voguing, ή του ballroom.

Επομένως, η Τζάμιλ αποφάσισε να κάνει coming out ως κουήρ, αν και , όπως αναφέρει, δεν ήθελε να γίνει μ’ αυτόν τον τρόπο.

Η ηθοποιός Τζαμίιλα Τζαμίλ έκανε coming out ως κουήρ
Η ηθοποιός Τζαμίιλα Τζαμίλ έκανε coming out ως κουήρ

Διαβάστε τι έγραψε:

Το Twitter είναι πολύ σκληρό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ποτέ δεν έκανα επίσημα coming out ως κουήρ. Έβαλα ένα ουράνιο τόξο δίπλα στο όνομά μου, όταν αισθάνθηκα έτοιμη, πριν από λίγα χρόνια, καθώς δεν είναι εύκολο να γίνεις αποδεκτή στην κοινότητα της Νότιας Ασίας, και πάντα απαντούσα ειλικρινά, εάν με ρωτούσε ποτέ κάποιο άτομο, κάτι τέτοιο στο Twitter. Αλλά κρατούσα χαμηλό προφίλ, επειδή φοβόμουν τον πόνο, να κατηγορούμαι γελοιωδώς ότι το κάνω για δημοσιότητα, για κάτι που μου προκαλούσε πολύ σύγχυση, φόβο και αναταραχή όταν ήμουν παιδί. Δεν ήρθα από μια οικογένεια με *κάποιο άτομο* που να ζει ανοιχτά. Είναι, επίσης, τρομακτικό ως ηθοποιός να μιλήσεις ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά σου, ειδικά όταν είσαι ήδη μία μη-λευκή γυναίκα στα 30 της. Αυτός δεν ήταν καθόλου ο τρόπος που ήθελα να κάνω το coming out μου. Απομακρύνομαι για λίγο καιρό από την κόλαση αυτής της εφαρμογής, επειδή δε θέλω να διαβάσω απορριπτικά σχόλια. Μπορείτε να κρατήσετε τις σκέψεις σας.

Γνωρίζω ότι το γεγονός ότι είμαι κουήρ, δεν με χαρακτηρίζει ως ballroom. Αλλά έχω το προνόμιο και τη δύναμη, κι ένα μεγάλο κομμάτι μου να φέρω σ’ αυτό το show, (όπως και η απόλυτη Megan Thee Stallion) και είναι όμορφα τα διαγωνιζόμενα άτομα και οι οικοδεσπότες. Μερικές φορές χρειάζονται εκείνα τα άτομα, που έχουν την περισσότερη δύναμη για να βοηθήσουν μια εκπομπή να απογειωθεί, ώστε να μπορέσουμε να ανυψώσουμε τα περιθωριοποιημένα αστέρια, που αξίζουν το φως της δημοσιότητας, και να τους δώσουμε μια ευκαιρία. Δεν είμαι MC. Δεν είμαι η κυρίαρχη οικοδέσποινα. Είμαι απλώς επικεφαλής κριτής, λόγω των 11 χρόνων παρουσίασής μου, που είναι απόλυτα αμερόληπτα, θα είμαι εκεί ως μία νεοφερμένη σε ballroom (όπως είναι κι ένα μεγάλο μέρος του κοινού), και ως εκ τούτου, θα είμαι ένα παράθυρο για τους ανθρώπους, που μόλις τώρα θα το ανακαλύπτουν, και που μακροπρόθεσμα θα γίνουν σύμμαχοι της ΛΟΑΤΚ κοινότητας.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!