101.146 υπογραφές απ΄όλο τον κόσμο για τον Ζακ

21/01/2020

Περισσότερες από 100.000 είναι οι υπογραφές με αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας και δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στη συνέντευξη τύπου (βρίσκεται ακομα σε έξελιξη).

Σύμφωνα με ανάρτηση της οργάνωσης στο Facebοοk, “101.146 υπογραφές από όλο τον κόσμο δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας, από Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Λουξεμβούργο, Νότια Κορέα, Ολλανδία, Σουηδία, αλλά και από ανθρώπους από όλο τον κόσμο, που υπέγραφαν μέσα από την κεντρική ιστοσελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας. Και φυσικά, από την Ελλάδα!”.

Να θυμίσουμε πως το παραπεμπτικό βούλευμα για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου υιοθετεί την πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη των έξι κατηγορούμενων με την κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης και πλέον αναμένεται να οριστεί ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης σε Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο.

Τη διακριτή μεταχείριση των δραστών καταγγέλλουν οι δικηγόροι της οικογένειας, αναφέροντας πως “η έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος σηματοδοτεί στο επίπεδο της προδικασίας την τελική έκφανση ενός δικαστικού χειρισμού που δεν ικανοποιεί την πλευρά της οικογένειας του θύματος.”

“Η τελική απόδοση της κατηγορίας της θανατηφόρου σωματικής βλάβης και όχι της ανθρωποκτονίας για όλους τους κατηγορούμενους εισάγει ιδιαίτερο περιβάλλον νομικής αξιολόγησης των αδικημάτων και οδηγεί σε διακριτή μεταχείριση των δραστών.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!