Καταπληκτική απάντηση γκέι βουλευτή σε ομοφοβικό υπουργό

13/01/2020
από
Καταπληκτική απάντηση γκέι βουλευτή στον ομοφοβικό Υπουργό Παιδείας
Καταπληκτική απάντηση γκέι βουλευτή στον ομοφοβικό Υπουργό Παιδείας

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ισραηλινός υπουργός Παιδείας Ράφι Περέτζ (Rafi Peretz) προβαίνει σε αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ σχόλια.

Ο Υπουργός Παιδείας του Ισραήλ:  "Τα παιδιά μου δε μπορεί να είναι γκέι, μεγάλωσαν με υγιή και φυσικό τρόπο" 
Ο Υπουργός Παιδείας του Ισραήλ:  “Τα παιδιά μου δε μπορεί να είναι γκέι, μεγάλωσαν με υγιή και φυσικό τρόπο”

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης με την ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth, ο Περέτζ ρωτήθηκε πώς θα αντιδρούσε αν το παιδί του ήταν γκέι.

Σε απάντηση, ο υπουργός Παιδείας είπε: «Δόξα το Θεό, τα παιδιά μου μεγάλωσαν με υγιή και φυσικό τρόπο. Χτίζουν τις οικογένειές τους με βάση τις εβραϊκές αξίες.” 

Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός μίλησε κατά των γάμων μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, υπονοώντας ότι δεν ήταν φυσιολογικοί. “Στο θρησκευόμενο κοινό που ζει σύμφωνα με το Τορά (το ιερό βιβλίο του Νόμου) του Ιουδαϊσμού, μια κανονική οικογένεια είναι άνδρας και γυναίκα” , είπε προσθέτοντας ότι: “Δε χρειάζεται να ντρεπόμαστε ότι ζούμε με αυτόν τον φυσικό τρόπο” .

Η εφημερίδα Times of Israel αναφέρει ότι τα σχόλιά του προκάλεσαν μια μεγάλη αντίδραση. Ο ΛΟΑΤΚΙ+ όμιλος Aguda είπε ότι τα σχόλιά του ήταν “ανεύθυνα” και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένα άνοιγμα για ομοφοβία, προσθέτοντας:

“Είναι ατυχές το γεγονός ότι όλα αυτά που θα μείνουν στη μνήμη του κόσμου για την θητεία σας ως υπουργός Παιδείας θα είναι το μίσος, η άγνοια και η έλλειψη δράσης” .

Ο Μπέννι Γκάτζ (Benny Gantz), πρόεδρος του “Blue and White political alliance” , δήλωσε: “Στη χώρα μας, το 2020, ο υπουργός Παιδείας πρέπει να έχει απόψεις που σέβονται όλα τα παιδιά του Ισραήλ – για τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την εθνικότητά τους.” 
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι εάν ήταν πρωθυπουργός, τότε ο Περέτζ δε θα μπορούσε να υπηρετήσει στην κυβέρνησή του.

Ο Ιτζίκ Σμούλι (Itzik Shmuli), ένας γκέι βουλευτή του Ισραηλινού Εργατικού Κόμματος, ανέβασε μια φωτογραφία με τον σύντροφό του και το παιδί τους, γράφοντας:

“Κοίτα Ράφι Περέτζ, αυτή είναι η “φυσική και υγιής” οικογένεια” .

Πέρυσι, ο Περέτζ προκάλεσε την οργή του κόσμου, όταν ισχυρίστηκε ότι η “θεραπεία μεταστροφής” για τα γκέι άτομα ήταν δυνατή. Στο Channel 12 TV, είχε πει: “Νομίζω ότι είναι δυνατή η μεταστροφή του [σεξουαλικού προσανατολισμού κάποιου ατόμου]. Μπορώ να σας πω ότι έχω βαθιά εξοικείωση με το θέμα της εκπαίδευσης και το έκανα και εγώ.” 

Η λεγόμενη “θεραπεία” , η οποία έχει απορριφθεί από το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας – National Health Service) και από την Παγκόσμια Ψυχιατρική Ένωση, που αποκλείουν κάθε προσπάθεια αλλαγής του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός ατόμου, την χαρακτηρίζουν ως κακοποιητική και αντιδεοντολογική πρακτική, καθώς συχνά περιλαμβάνει τεχνικές όπως η θεραπεία με ηλεκτροσόκ ή η προσευχή.

Μετά από την αντίδραση, έστειλε επιστολή στις διευθύνσεις των σχολείων, λέγοντας:

«Όταν ρωτήθηκα για το θέμα [στη συνέντευξη], είπα ότι κατά τη διάρκεια των πολυετών σπουδών μου, προσεγγίστηκα επανειλημμένα για θέματα γενετήσιου προσανατολισμού. Άκουγα πάντα προσεκτικά τις δυσκολίες που προκάλεσαν και μερικές φορές ζητούσα διαβουλεύσεις με επαγγελματίες. Εντούτοις, ποτέ δεν αγνόησα ή δεν πρότεινα θεραπεία μεταστροφής, στην οποία αντιτίθεμαι εντελώς. Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για μια παρεμβατική θεραπεία, που είναι ακατάλληλη για την ψυχή του ανθρώπου, προκαλεί περισσότερο πόνο παρά ανακούφιση και μπορεί ακόμη και να θέσει τους ανθρώπους σε κίνδυνο προκαλώντας αυτοκτονικές τάσεις. Ποτέ δεν σκέφτηκα, και βεβαίως δεν είπα, ότι αυτή η θεραπεία πρέπει να είναι μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος και σίγουρα δεν έχω καμία πρόθεση να το κάνω» .




Δες και αυτό!