Βράβευση αντί-ΛΟΑΤ πρόεδρου σχολείων “για τη στήριξη στην οικογένεια”

23/12/2019
από
Αντί-ΛΟΑΤ πρόεδρος σχολείων βραβεύτηκε για "τη στήριξη της ζωής και της οικογένειας"
Αντί-ΛΟΑΤ πρόεδρος σχολείων βραβεύτηκε για "τη στήριξη της ζωής και της οικογένειας"

Ο Michael Del Grande, μέλος του Συμβουλίου των καθολικών σχολείων του Τορόντο με μακρά ιστορία αντί-ΛΟΑΤ δράσης, βραβεύτηκε από την Campaign Life Coalition για την “αδιάκοπη προσήλωσή του στην υπεράσπιση των αυθεντικών καθολικών διδαγμάτων” η οποία περιλαμβάνει ψηφίσματα κατά των μέτρων για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και των ΛΟΑΤ διεκδικήσεων στην εκπαίδευση.

Το βραβείο ήρθε ένα μήνα μετά από μία επίσημη συνάντηση του συμβουλίου, που έγινε στις 7 Νοεμβρίου, όπου ο Del Grande παρομοίωσε το να είναι κάποιο άτομο γκέι με την παιδοφιλία, την κτηνοβασία, τον κανιβαλισμό και τον βαμπιρισμό. Στη συνάντηση αυτή επιχειρηματολόγησε για το πώς να σταθούν τα καθολικά σχολεία ενάντια στις προστασίες για τις ΛΟΑΤ μαθήτριες και τους ΛΟΑΤ μαθητές, ώστε να μην ενταχθούν στον κώδικα δεοντολογίας τους.

Ο Del Grande ήταν ένας από τα τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στο διοικητικό συμβούλιο, που έχει συγκροτηθεί για να διεξάγει τη συζήτηση και να πάρει την απόφαση για το αν θα επιτραπεί η προστασία των ΛΟΑΤ μαθητριών/τών στα καθολικά σχολεία του Τορόντο. Όταν τα σχόλια αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Del Grande ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν έτσι, αλλά αυτά που ακούγονται είναι “υπερβολές” και “δεν είναι σοβαρά” .

Ένα μήνα μετά, λοιπόν, ο Del Grande παραλαμβάνει το βραβείο Joseph P. Borowski, το οποίο δίνεται σε “ένα πολιτικό πρόσωπο που έχει επιδείξει εξαιρετική αφοσίωση στην προστασία της ζωής του ανθρώπου και της οικογένειας.” Ακόμη, στην περιγραφή αναφέρεται ότι το βραβείο δίνεται “για την εξαιρετική γενναιότητα στην υπεράσπιση της συναισθηματικής, ψυχολογικής, πνευματικής και ιατρικής ευημερίας του παιδιού.” 

Σύμφωνα με το Patheos, η Campaign Life Coalition, η οποία έδωσε το βραβείο είναι μία ομάδα μίσους.

Το βραβείο, όπως ήταν αναμενόμενο, κέντρισε το ενδιαφέρον των ακροδεξιών μέσων, με το LifeSiteNews, για παράδειγμα, να κάνει λόγο για το μέλος του συμβουλίου που “υπερασπίζεται τα παιδιά από την ΛΟΑΤ ατζέντα” .

Ευτυχώς, την ίδια στιγμή, τόσο ο δήμαρχος του Τορόντο, John Tory, όσο και ο υπουργός Παιδείας, Stephen Leece, καταδίκασαν δημόσια τον Del Grande και υποσχέθηκαν ότι το θέμα θα ερευνηθεί, με τον δήμαρχο να χαρακτηρίζει τον Del Grandeδεινόσαυρο” .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!