Κάλεσμα στη δράση δρόμου που θα πραγματοποιήσει η Colour Youth

13/12/2019
από
Colour Youth: "Χωράνε τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στο Σύνταγμα;"
Colour Youth: "Χωράνε τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στο Σύνταγμα;"

Ούτε μας πρεσβεύει ούτε μας προστατεύει – στο Σύνταγμα η ζωή μας περισσεύει!

Με μεγάλη απογοήτευσή μας είδαμε την συνταγματική καθιέρωση της απαγόρευσης των διακρίσεων βάσει φύλου, ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, αναπηρίας και συμμετοχή σε εθνική μειονότητα(άρθρο 5, παρ. 2), να καταψηφίζεται.

Με αφορμή το γεγονός αυτό σας καλούμε στη δράση δρόμου που θα πραγματοποιήσουμε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 με τοποθεσία συγκέντρωσης την πλατεία Καπνικαρέας. Η δράση δρόμου θα περιλαμβάνει πορεία μέχρι το Σύνταγμα και σιωπηλή/καθιστική διαμαρτυρία στη Βουλή όπου θα δέσουμε με υφάσματα συμβολικά τα στόματά μας.

Η Colour Youth αξιώνει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να αντιμετωπιζόμαστε από την Πολιτεία με σεβασμό ως ισότιμοι πολίτες και να προστατευόμαστε από το κράτος δικαίου. Καταδικάζουμε τις συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης απέναντι στο διαφορετικό, την ακραιφνή καταστολή απέναντι στους συμπολίτες μας που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, την παντελή αδιαφορία της για τις υπάρξεις μας ως πολίτες, φοιτήτριες, εργαζόμενες, φορολογούμενες, αγωνιζόμενες.

Η εξέλιξη αυτή εντείνει την ανησυχία μας για το μέλλον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας μειονοτικών ομάδων (συμπεριλαμβανομένης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας). Το κλίμα γίνεται ακόμη πιο δυσοίωνο σε συνδυασμο με τη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού αλλά και την πληθώρα περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας για τα οποία δεν έχει υπάρξει καμία καταδικαστική τοποθέτηση από στελέχη της κυβέρνησης.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο σχετικά με το συγκεκριμένο συμβάν:

https://avmag.gr/115708/colour-youth-quot-chorane-ta-loatki-atoma-sto-syntagma-quot/

 


INFO

Ημέρα : 17/12
Ώρα : 17:00
Τοποθεσία: Πλατεία Καπνικαρέας, Μοναστηράκι




Δες και αυτό!