Μια φωτογραφία της Πάολας Ρεβενιώτη κοσμεί τον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα

05/03/2024
από
Facebook: Paola Revenioti
Την Πάολα Ρεβενιώτη τιμά το «WOW Foundation» σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ, προβάλλοντας μια φωτογραφία της στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. 

Η συγκεκριμένη δράσ λαμβάνει χώρα στα πλαίσια του «The Hope Brigade», μιας σειράς φωτογραφιών που παρουσιάστηκε στο World Economic Forum και το King’s Cross του Λονδίνου, με πρωταγωνίστριες αξιοθαύμαστες γυναίκες, οι οποίες έχουν πρωτοστατήσει και εμπνεύσει κόσμο, σε 10 βασικούς τομείς, από την εκπαίδευση και την οικονομία μέχρι την κλιματική δικαιοσύνη και την έμφυλη ταυτότητα.

Στην Αθήνα παρουσιάζονται 10 φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη έκθεση, καθώς και 10 πορτραίτα σημαντικών Ελληνίδων, που το έργο τους έχει ξεχωρίσει.

Μια από αυτές τις προσωπικότητες είναι και η τρανς ακτιβίστρια (εκδότρια, φωτογράφος και κινηματογραφίστρια) Πάολα Ρεβενιώτη, η οποία έχει συμβάλλει στην κοινωνική αλλαγή και στην ορατότητα της τρανς κοινότητας στην Ελλάδα.

Η φωτογραφία της που κοσμεί τον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, αλλά βρίσκεται και εντός των συρμών, συνοδεύεται από την εξής φράση της ίδιας: «Ζήσε όπως θέλεις και άσε να ζήσουν όπως θέλουν».

Σχολιάζοντας την παρουσίαση της φωτογραφίας της, η Πάολα Ρεβενιώτη προχώρησε και σε μια συγκινητική ανάρτηση .

«Όταν μου στείλανε και είδα την φωτογραφία από το μετρό του συντάγματος το μυαλό μου πήγε σε εκείνο το 15χρονο μικρό παιδί που βρέθηκε ένα βράδυ στην πλατεία συντάγματος μόνο του χωρίς να ξέρει πού πηγαίνει και σε έναν κόσμο εχθρικό», έγραψε συγκεκριμένα.
Δες και αυτό!